Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Καλό παιδάκι»...

Ποιος τη χάρη μας... Ενας ακόμη ελληνικής καταγωγής Αμερικανός θα αναλάβει στο άμεσο μέλλον μια ιδιαίτερα σοβαρή θέση. Είναι ο Τζον Νεγκροπόντε, γόνος Ελλήνων εφοπλιστών, που θα αναλάβει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ, μετά τη - συμβολική - μεταβίβαση της εξουσίας στους Ιρακινούς, στις 30 Ιούνη. Μάλιστα, η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, αφού θα έχει 3.000 υπαλλήλους και ο πρεσβευτής θα αναφέρεται απ' ευθείας στον Κόλιν Πάουελ.

Πριν αναλάβει τη θέση αυτή, ο Τζον Νεγκροπόντε ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, όπου έπαιξε δραστήριο ρόλο στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον πόλεμο κατά του Ιράκ και ακόμη πιο πριν πρεσβευτής στην Ονδούρα (όπου κατηγορείται ότι ενίσχυε και κάλυπτε τη δράση των ταγμάτων θανάτου, τις εξαφανίσεις, φυλακίσεις και τους βασανισμούς πολιτικών κρατουμένων), στο Μεξικό και στις Φιλιππίνες. Εχει, επίσης, δουλέψει ως στενός συνεργάτης του Χ. Κίσινγκερ στο Βιετνάμ, ως ειδικός συντονιστής για τη διώρυγα του Παναμά κι ως βοηθός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (του Κ. Πάουελ επί Προεδρίας Ρίγκαν).

Με άλλα λόγια, «καλό παιδάκι» ο συμπατριώτης μας... Αλλωστε, δε θα έστελναν όποιον κι όποιον οι Μπους και Πάουελ στη Βαγδάτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ