Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το κτήνος λυπάται...

Η γνωστή ρήση ότι μια φωτογραφία λέει όσα δεν μπορούν να πουν χίλιες λέξεις, έχει, εδώ, την πλήρη επιβεβαίωσή της. Ενα εύγλωττο και πειστικότατο «ρεπορτάζ», που δείχνει σε ...όλο της το «μεγαλείο» την «απελευθέρωση» του ιρακινού λαού από το τυραννικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Ενα νεαρό κορίτσι (μόλις 21 χρόνων, διευκρινίζουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία), με κοντό, αγορίστικο μαλλί, με ελαφρό, κοντομάνικο μπλουζάκι, αλλά με χακί «σκελέα» παραλλαγής και στρατιωτικές αρβύλες, (πράγμα που δείχνει ότι είναι, και αυτή, μια από τους Αμερικανούς «Ράμπο» της «απελευθερωτικής» δύναμης στο Ιράκ), κρατάει με το ένα χέρι της έναν ιμάντα, η άλλη άκρη του οποίου δεν καταλήγει στο περιλαίμιο κάποιου χαριτωμένου και ντελικάτου «πεκινουά», αλλά στο λαιμό ενός ολόγυμνου και μισοπεθαμένου από τα βασανιστήρια Ιρακινού πολίτη. Σέρνει, με το «τρυφερό χεράκι» της, η νεαρή Αμερικανίδα το μισοπεθαμένο «τρομοκράτη» και φωτογραφίζεται με καμάρι, για να βλέπουν οι μελλοντικές γενιές τη φωτογραφία της και να θαυμάζουν το ...εκπολιτιστικό έργο της υπερδύναμης, της οποίας και η ίδια αποτελεί «επίλεκτο» μέλος.

Πάντως, ο Τζορτζ Μπους, αυτός ο ...πρωταθλητής της παράνοιας, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέφρασε τη λύπη του (!), γι' αυτά τα απαράδεκτα πράγματα που συμβαίνουν στο Ιράκ (αν, λέει, συμβαίνουν πραγματικά), και διέταξε να γίνει επειγόντως έλεγχος και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι (αν υπάρχουν τέτοιοι)!!! Εκανε, λέει, και παρατήρηση στον αρμόδιο υπουργό του, τον «κύριο» Ράμσφελντ, προς τον οποίο, ωστόσο, εξέφρασε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του!!!

Αλλά και ο «κύριος» Ράμσφελντ δεν παρέλειψε να ...ζητήσει συγνώμη για τα «συμβάντα», που αμαυρώνουν, λέει, την καλή εικόνα πολιτισμού και ανωτερότητας του ...ευγενούς και «ανάδελφου» αμερικανικού έθνους!!!

Ομως, φίλε αναγνώστη, (και να είσαι απόλυτα βέβαιος γι' αυτό), αυτή η σύγχρονη αυτοκρατορία του κακού, η πιο βάρβαρη και η πιο απεχθής που γνώρισε η ανθρωπότητα, μια αυτοκρατορία χειρότερη και ειδεχθέστερη από εκείνες του Τζέγκινς Χαν, του Αττίλα και του Ταμερλάνου, θα καταρρεύσει μια μέρα. Τα τρομερά της όπλα, τα πιο «έξυπνα» και τα πιο φονικά που επινόησαν οι διεστραμμένοι επιστημονικοί εγκέφαλοι, θα μείνουν στα αζήτητα της Ιστορίας, άχρηστα και ανώφελα σιδερικά, γιατί δε θα υπάρχουν χέρια να τα κρατήσουν. Η ανθρωπότητα δεν αποφάσισε ποτέ, και δε θα αποφασίσει και τώρα να αυτοκτονήσει. Οι λαοί, διδαγμένοι από την πικρή τους πείρα, θα ενωθούν μια μέρα και θα προχωρήσουν στο μοναδικό δρόμο, που οδηγεί στην παγκόσμια ειρήνη, στο δρόμο του επιστημονικού σοσιαλισμού. Θα τσακίσουν τα εγκληματικά χέρια των «αρχόντων του σκότους» και θα καταργήσουν τον πόλεμο, ως μέσον επίλυσης των διαφορών τους. «Χέρι με χέρι κι αγκαλιά/ και πρώτοι με τους πρώτους», θα οικοδομήσουν την καινούρια κοινωνία της πραγματικής Δημοκρατίας, της Ειρήνης και του Σοσιαλισμού και θα χτίσουν (όπως το είπε και ο ποιητής) «το ένα βασίλειο της δουλιάς», της ομόνοιας και της πανανθρώπινης φιλίας.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θα φύγουμε όταν υπάρξει δημοκρατία και ελευθερία» (2005-04-13 00:00:00.0)
Διογκώνεται η θύελλα αποκαλύψεων και αντιδράσεων (2004-05-11 00:00:00.0)
Ράμσφελντ: «Δεν αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχαν όπλα!» (2004-02-05 00:00:00.0)
«Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί»! (2003-04-18 00:00:00.0)
Να χαλάσουμε τη «μηχανή» του πολέμου (2003-03-22 00:00:00.0)
«Ανατροπές» στην Τεχεράνη «βλέπει» ο Ράμσφελντ (2002-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ