Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Πραγματοποιήθηκαν από την ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Πλήθος κόσμου, αντιστασιακοί αλλά και πολλοί νέοι και νέες, συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής η ΚΟΘ του ΚΚΕ, για να τιμήσει τον ηρωικό αγώνα και τη θυσία των καπνεργατών το Μάη του '36.

Κατατέθηκαν στεφάνια από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΘ, την ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ, το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, την Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων καθώς και από άλλα ακόμη σωματεία, ομοσπονδίες και ενώσεις.

Η μνήμη του δολοφονημένου στελέχους του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα, Γιώργη Τσαρουχά, τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής, στο κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας, όπου βρίσκεται ο τάφος του. Στην εκδήλωση, που επίσης διοργάνωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ, στεφάνια κατέθεσαν το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, η ΕΔΥΕΘ.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, όχι μονάχα για να τιμήσουμε τη θυσία σου, μα πάνω από όλα για να σου πούμε πως στο δρόμο που βάδισες, βαδίζουμε», τόνισε, ο Δημήτρης Παπατολίδης, μιλώντας εκ μέρους της ΚΝΕ.

«Υποσχόμαστε, συνέχισε, ότι η θυσία σου δεν ξοδεύτηκε άσκοπα, καμιά θυσία δεν είναι άσκοπη στο δρόμο του αγώνα, στο δρόμο της κοινωνικής προκοπής... Σήμερα που οι κυρίαρχοι της Γης, οι ιμπεριαλιστές και τα πρωτοπαλίκαρά τους προσπαθούν να μας πείσουν πως οι λαοί μπορούν να βαδίζουν μόνο στο δρόμο της υποταγής, το ΟΧΙ του κυπριακού λαού, η αντίσταση του ιρακινού λαού, ο λαός της Κούβας, μας δείχνουν, πως υπάρχει κι άλλος δρόμος, ο δρόμος του Δικαίου, της Αντίστασης και της Αντεπίθεσης των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ