Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ - ΣΟΥΔΑ
«Να ξεκουμπιστούν βάσεις και Αμερικανοί»

Οι ειρηνοδρόμοι φτάνουν έξω από τη βάση της Σούδας
Οι ειρηνοδρόμοι φτάνουν έξω από τη βάση της Σούδας
Το δικό τους ΟΧΙ στον ιμπεριαλισμό και την παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα μας, βροντοφώναξαν φιλειρηνιστές από το νησί στην Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 9 Μάη, στα Χανιά.

Στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που κάλεσαν οι Επιτροπές Ειρήνης των νομών του νησιού, συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας με ιδιαίτερα μαζική και δυναμική τη συμμετοχή της νεολαίας, που έδινε τον παλμό σε όλη τη διάρκεια της πορείας έξω από την αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

Η συγκέντρωση των διαδηλωτών έγινε στις 5 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Χαιρέτισαν οι Πρόεδροι των Επιτροπών Ειρήνης, τονίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το φιλειρηνικό κίνημα, έτσι ώστε όχι μόνο να σταματήσει η χώρα μας να αποτελεί ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς, αλλά και να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τον τόπο μας.

Οι διαδηλωτές με μηχανοκίνητη πορεία, λίγο αργότερα, έφτασαν έξω από την αμερικάνικη αεροπορική βάση της Σούδας στο χωριό Μουζουρά. Εδώ χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης των νομών και διαβάστηκε το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συγκεντρωμένους.

Λίγη ώρα αργότερα, οι διαδηλωτές αποχώρησαν και συντεταγμένα επέστρεψαν στην πόλη των Χανίων, όπου πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο Ενετικό λιμάνι όπου πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική συναυλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ