Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΗ
Κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης

Σε παγκινητοποίηση και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 13 Μάη στις 7.30 μ.μ. στο Πάρκο Γέφυρας στην Πολίχνη, με αίτημα να μην εγκατασταθεί ο υποσταθμός της ΔΕΗ στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και τα στρατόπεδα να γίνουν ελεύθεροι χώροι πρασίνου και αναψυχής, καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της περιοχής η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πολίχνης.

Κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να συντονίσουν τη δράση τους, αντιδρούν αγωνιστικά στην παραπέρα υποβάθμιση της περιοχής και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Επιβάρυνση που θα επέλθει με την υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης για εγκατάσταση υποσταθμού υπερύψηλης τάσης της ΔΕΗ στο Στρατόπεδο του «Παύλου Μελά» και την οικοπεδοποίηση του 34% του στρατοπέδου «Καρατάσου».

Οπως καταγγέλλουν με σχετική ανακοίνωσή τους, «η εγκατάσταση του υποσταθμού της ΔΕΗ και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που θα εκπέμπει, δίπλα στα σπίτια μας και τα σχολεία, μαζί με τις εναέριες γραμμές υψηλής τάσης της ΔΕΗ που διασχίζουν την περιοχή από τα Μετέωρα μέχρι τους Ανθόκηπους και τον Εύοσμο, είναι επικίνδυνα για τη ζωή μας και τη δημόσια υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ