Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόφαση έκδοσης Τούρκου αγωνιστή στη Γερμανία

Το δρόμο για την έκδοση στη Γερμανία του Τούρκου αγωνιστή Σινάν Μποσκούρτ άνοιξε με τη χτεσινή απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών Κομοτηνής, κάνοντας δεκτή τη σχετική αίτηση των γερμανικών αρχών. Στο πανευρωπαϊκό «κυνήγι τρομοκρατών», στο οποίο συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση, ο Σινάν χαρακτηρίζεται από τις γερμανικές αρχές ως «τρομοκράτης», αλλά στην πραγματικότητα διώκεται για την αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική δράση του.

Οι συνήγοροί του υπέβαλαν έφεση, η οποία θα εκδικαστεί από το 2ο Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο τελικά θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες, αν ο Σινάν Μποσκούρτ θα εκδοθεί ή όχι. Τις επόμενες μέρες, αναμένεται και η μεταφορά του από τις φυλακές Κομοτηνής, στην Αθήνα.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτήν την απόφαση και απαιτεί να ακυρωθεί αμέσως και να μην εκδοθεί ο Τούρκος αγωνιστής. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η απόφαση αυτή είναι ενταγμένη στις κατευθύνσεις της Κομισιόν να απλώσει ένα μαύρο σύννεφο τρομοκρατίας και αυταρχισμού σε βάρος των εργαζόμενων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτή είναι η δημοκρατία τους! Ο χαρακτηρισμός σαν "τρομοκράτη" του κάθε εργαζόμενου που δε σκύβει το κεφάλι στις απαιτήσεις των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Του κάθε εργαζόμενου που θα διεκδικεί τα δικαιώματά του. Η απόφαση αυτή έρχεται να αποκαλύψει για μια ακόμη φορά ότι τα όσα λέγονται για ...ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι λόγια χωρίς ουσία.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έφτιαξε για τη χώρα μας τους νόμους και τις διατάξεις κατά τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και η ΝΔ που τις εφαρμόζει και τις ενισχύει, έχουν πελώριες ευθύνες.

Απαιτούμε τώρα, αμέσως, να ακυρωθεί η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) δικαστική απόφαση και να μην εκδοθεί ο Τούρκος αγωνιστής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ