Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΤ. ΟΣΒΑΛΝΤ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Τα είδε όλα πράσινα...

Ολα... πράσινα τα είδε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντ. Οσβαλντ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τον τελευταίο έλεγχο του κλιμακίου των αρμόδιων εμπειρογνωμόνων, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του για την πορεία της προετοιμασίας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα παραδοθούν εγκαίρως», δήλωσε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ολίσθηση του στεγάστρου Καλατράβα λέγοντας ότι αυτό «αποτελεί μια πρόκληση τεχνικής φύσης. Είναι το σύμβολο της ικανότητας της Ελλάδας να πετυχαίνει τέτοια έργα». Βέβαια, ο Ελβετός «αθάνατος» δε θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος, αφού το συγκεκριμένο έργο επιβλήθηκε από τη Λωζάνη για να αποκομίσουν ορισμένοι τεράστια οικονομικά οφέλη.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής είπε ακόμα ότι πρέπει να συνεχιστούν οι ίδιοι εντατικοί ρυθμοί προετοιμασίας, αφού «πάντοτε υπάρχουν απροσδόκητες δυσκολίες». Ακόμα, ανέφερε ότι έως τις 28 Μάη θα έχει παραδοθεί όλος ο τεχνολογικός εξοπλισμός των συστημάτων ασφαλείας που θα τοποθετηθούν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Μιλώντας για την ταξιδιωτική σύσταση της Αυστραλίας, ο Ντ. Οσβαλντ δήλωσε την απογοήτευσή του και έκανε λόγο για έλλειψη επικοινωνίας. Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις εκρήξεις στην Καλλιθέα, σημείωσε ότι δεν έγιναν σε Ολυμπιακή περιοχή και πρόσθεσε: «είναι σημαντικό να κάνουμε διαχωρισμό τρομοκρατικών ενεργειών και εκρήξεων. Αυτό το γεγονός μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στον κόσμο».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Αθήνα 2004 Γ. Αγγελοπούλου - θριαμβολογώντας και πάλι για την έκταση της αστυνομοκρατίας, αλλά και το υπέρογκο κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι - δήλωσε για την ασφάλεια των αγώνων ότι «καμιά Οργανωτική Επιτροπή και κυβέρνηση δε θα έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην προστασία του Ολυμπιακού Χωριού, του συνόλου των εγκαταστάσεων και της ίδιας της πόλης που φιλοξενεί τους Αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ