Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Σύσκεψη για το συντονισμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκίνησε την 1η Μάη πραγματοποιήθηκε χτες στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, ο Αρχηγός του ΠΣ Χρήστος Σμέτης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ο υπουργός τόνισε πως ο συντονισμός όλων των φορέων και η επιχειρησιακή ετοιμότητα θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα. Αν και όπως είναι γνωστό υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

Ο Π. Φούρλας, εξήρε τη δουλιά του προκατόχου του, που χαρτογράφησε όλες τις χωματερές της χώρας (1.324) και που αποτελεί ένα σημαντικό όπλο της Πυροσβεστικής. Επίσης, υπογράμμισε ότι έχει σταλεί εγκύκλιος στις Νομαρχίες και έχει συσταθεί συντονιστικό νομαρχιακό όργανο για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών. Μη θέλοντας να δείξει πόσο σημαντικές είναι οι ελλείψεις του ΠΣ, ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής, είπε χαρακτηριστικά: «Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, θα αξιοποιηθεί ο θεσμός του εθελοντή πυροσβέστη». Οσο για τις περσινές καμένες εκτάσεις, είπε πως ήταν η καλύτερη χρονιά τα τελευταία 50 χρόνια καθώς κάηκαν μόνο 34.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας.

Ο υπαρχηγός του Σώματος, Ανδρέας Κόης, διαβάζοντας την εισήγηση για τη σύσκεψη, τόνισε ότι «ο φετινός σχεδιασμός θα στηριχτεί στον περυσινό που κρίθηκε επιτυχής με μικρές βελτιώσεις», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους εποχιακούς δασοπυροσβέστες που θα ενισχύσουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες όλης της χώρας από το τέλος Μάη.

Στη διάθεσή του φέτος το Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει 44 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 14 μισθωμένα ελικόπτερα και δύο «Σούπερ Πούμα». Τέλος, ανέφερε ότι ειδικά για αυτή τη χρονιά λαμβάνονται αυξημένα μέτρα πυροπροστασίας στα περιαστικά δάση που βρίσκονται πλησίον των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ