Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΡΙΚΟΜΕΞ»
«Ειδική εργολαβία» για να βρεθούν τα σχέδια!

Για τρίτη μέρα συνεχίστηκε χτες η κατάθεση του πανεπιστημιακού Μιλτιάδη Χρονόπουλου στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο όπου δικάζονται οι κατηγορούμενοι μηχανικοί για την κατάρρευση, στο σεισμό της 7ης του Σεπτέμβρη 1999, του κτιρίου της «ΡΙΚΟΜΕΞ».

Ο μάρτυρας, που είναι μέλος της επιτροπής διερεύνησης των καταρρεύσεων κτιρίων στο συγκεκριμένο σεισμό, απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης, είπε ότι ο αποθανών μηχανικός Μιχάλης Τσάσης, αδελφός του επίσης θανόντα ιδιοκτήτη του εργοστασίου Γεράσιμου Τσάση, μιλώντας με μέλη της επιτροπής είχε πάρει πάνω του όλη την ευθύνη για τη μελέτη και επίβλεψη της κατασκευής του εργοστασίου, κωλυσιεργούσε όμως και τελικά δεν έφερε κανένα από τα έγγραφα και τα σχέδια που του ζητήθηκαν επανειλημμένα. Τα όποια σχέδια η επιτροπή τα βρήκε πολύ αργότερα στα υπόγεια της Πολεοδομίας. «Ειδική εργολαβία χρειάστηκε που θα φρίξετε αν σας πω πόσο στοίχισε στον ελληνικό λαό για να βρεθούν κάποια σχέδια», είπε ο μάρτυρας.

Απαντώντας εξάλλου στο αν κάποιος κέρδισε από τη μη εφαρμογή των αρχικών σχεδίων, ο Μ. Χρονόπουλος είπε ότι κέρδος οπωσδήποτε έχουν ο εργολάβος και ο ιδιοκτήτης, όχι όμως ο μηχανικός του κτιρίου. Να σημειωθεί πάντως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μεταξύ των εμπλεκόμενων μηχανικών τον πρώτο λόγο είχε ο αδελφός του ιδιοκτήτη. Σε άλλη ερώτηση του συνηγόρου του Αδαμάντιου Βασιλάκη για το αν πιστεύει ότι μπορεί να θεωρηθεί για οποιονδήποτε λόγο υπεύθυνος ένας μηχανικός που έκανε μια μελέτη για τη διαμόρφωση ενός χώρου που ήδη υπήρχε και μετά αυτός ο μηχανικός δεν είχε καμία συμμετοχή στην εφαρμογή ή όχι της μελέτης του, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.

Η κατάθεση του Μ. Χρονόπουλου αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ