Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
Απίστευτα αίσχη εναντίον αντιστασιακού

Καταπάτησαν κάθε έννοια δημοκρατίας, γιατί «τόλμησε» να τα βάλει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά στο Λιμενικό Σώμα

Η σαφής κατεύθυνση και της κυβέρνησης της ΝΔ, ότι όποιος επιχειρεί να τα βάλει με τους εφοπλιστές και τα πλοκάμια τους στο Λιμενικό Σώμα θα πρέπει να εξοντώνεται, δικαστικά και βιολογικά, αποκαλύφθηκε περίτρανα, μετά από όσα συνέβησαν σε βάρος του 66χρονου αντιστασιακού Δημήτρη Κανάκη, ο οποίος «τόλμησε» να τα βάλει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά στο Λιμενικό. Προχτές το απόγευμα ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα υγείας, βρέθηκε τυλιγμένος σε μία «κόλλα χαρτί» από τις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές με στόχο τη φίμωσή του.

Στο πρόσωπό του καταπατήθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας, καθώς εκτός όλων των άλλων, ασφαλίτης που τον «συνόδευε», ο οποίος ανήκει στην Ασφάλεια Πειραιά, προκειμένου να τον τρομοκρατήσει, εκθείασε, μπροστά σε συντάκτη του «Ρ», τη δράση των ανδρεικέλων της χούντας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να παρομοιάσει τον εαυτό του ως έναν από αυτούς λέγοντας: «Εγώ είμαι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος»! Εμεινε από προχτές το απόγευμα μέχρι και χτες το πρωί σιδεροδέσμιος στο κρατητήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, όταν μέχρι τώρα κανένας από τους εργολάβους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με κατηγορία για νεκρούς εργάτες στην πλάτη τους, δεν έχει μείνει κρατούμενος για πάνω από δύο ώρες. Οταν εφοπλιστές κατηγορούμενοι για πολύνεκρα ναυάγια δεν έχουν δει ούτε την πύλη της Αστυνομίας ή των δικαστηρίων.

Το χρονικό του αίσχους άρχισε προχτές το βράδυ γύρω στις 8, όταν ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δ. Κανάκη καλώντας τον να περάσει από το Τμήμα. Ο αγωνιστής συνταξιούχος αμέσως μετά το τηλεφώνημα παρουσιάστηκε στο Τμήμα. Εκεί τον πληροφόρησαν ότι βρίσκεται υπό κράτηση με την αυτόφωρο διαδικασία λόγω μήνυσης που κατατέθηκε σε βάρος του από τον κ. Φραντζεσκάκη, αξιωματικό του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού. Ο ισχυρισμός του Φραντζεσκάκη ήταν ότι ο Δ. Κανάκης τον εξύβρισε. Να σημειωθεί ότι ο Φραντζεσκάκης κατέθεσε τη μήνυση, αφού πρώτα ο Δ. Κανάκης είχε καταθέσει έκθεση προς τον αντιεισαγγελέα του Ναυτοδικείου κ. Δελή, αλλά και στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου για τη διαφθορά στο Λιμενικό Σώμα, ενώ κατ' επανάληψη έχει καταγγείλει επώνυμα σε κάθε αρμόδια αρχή τον υπαρχηγό του ΛΣ, Πελοπίδα Αγγελόπουλο, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος μετά από ΕΔΕ για την παράνομη δράση του.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας ο Δ. Κανάκης λίγο πριν τις 11 το βράδυ μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και την υπόθεσή του την αναλαμβάνει η Ασφάλεια. Του φόρεσαν χειροπέδες επειδή τον έκριναν... «επικίνδυνο»! Με δεμένα τα χέρια σαν να ήταν κοινός εγκληματίας παρέμεινε και μέσα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε αργά τη νύχτα συνοδευόμενος από δύο ασφαλίτες, για ιατρικές εξετάσεις επειδή αισθάνθηκε δυσφορία. Μέσα στο νοσοκομείο μπροστά στους γιατρούς και στο συντάκτη του «Ρ» ήταν που ο ένας από τους ασφαλίτες επιδόθηκε στην εκθειασμό των χουντικών.

Ο Δ. Κανάκης παρέμεινε φυλακισμένος στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά μέχρι και χτες το πρωί. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και από εκεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά κατά την αυτόφωρο διαδικασία. Το απόγευμα τελικά αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του και να δικαστεί αύριο Παρασκευή, που σημαίνει ότι έπεται συνέχεια... Οσο για τα στοιχεία του ασφαλίτη, ο διοικητής της Ασφάλειας Πειραιά Γιώργος Μαρατσώλας ανέφερε ότι δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ