Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ
Κίνητρα... δώρον άδωρον

Ανευ ουσιαστικής σημασίας κίνητρα - όπως τα χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι των ενώσεων μοτοσικλετιστών - αποφάσισε τελικά η κυβέρνηση για την απόσυρση των παλιών δικύκλων, άνω της 10ετίας.

Από τα δώρον άδωρον οικονομικά κίνητρα εξαιρούνται τα μηχανάκια μέχρι 50 κυβικά, ενώ για τις μεγαλύτερου κυβισμού μηχανές το μέγιστο όφελος από την απόσυρση, δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, οι εκπρόσωποι των ενώσεων μοτοσικλετιστών επισημαίνουν ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι κάθε άλλο παρά ουσιαστικό κίνητρο σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει τελικά να αποσύρει την παλιά του μοτοσικλέτα για να αγοράσει καινούρια.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών, τα κίνητρα για όσους αποσύρουν οριστικά το παλιό τους δίκυκλο είναι: Απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης της καινούριας μηχανής και πλήρης απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για δίκυκλα μέχρι 300 κυβικά και 5ετής για τα μεγαλύτερου κυβισμού.

Τα μέτρα αυτά προβλέπονται σε νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, με προοπτική να ισχύσουν άμεσα. Για το ΦΠΑ στα κράνη ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι απέστειλε επιστολή στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, με την οποία ζητά απαλλαγή από την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ