Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Οι συνήγοροι αμφισβητούν την κατάθεση Δημητρόπουλου

Με σχολιασμούς των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίστηκε χτες η δίκη του ΕΛΑ. Η συνήγορος του Μ. Κασίμη, Α. Ζορμπαλά, αναφερόμενη στις καταθέσεις των μαρτύρων που αφορούν στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Ραφτόπουλου, τόνισε ότι είναι αμφισβητήσιμη η παρουσία του μάρτυρα Γ. Δημητρόπουλου στο σημείο της επίθεσης που έγινε στην οδό Παπαρρηγοπούλου της Αγ. Παρασκευής το 1987. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την κατάθεσή του οι αρχές οδηγήθηκαν στο ΙΧ του Μ. Κασίμη.

Η συνήγορος υπογράμμισε ότι η παρουσία του δεν επιβεβαιώθηκε από άλλους μάρτυρες. Αμφισβήτησε την παρουσία του στον τόπο του εγκλήματος την ώρα που συνέβη αυτό. Αναφερόμενη στη μαρτυρία του φίλου του Γ. Δημητρόπουλου, Γ. Σταυρουλάκη, από το κατάστημα του οποίου ο μάρτυρας ειδοποίησε τις αρχές, ανέφερε πως αυτός έχει καταθέσει ότι ο Δημητρόπουλος είχε αμφιβολία ως προς τη μάρκα του αυτοκινήτου. Αλλωστε, και στην πρώτη του κατάθεση, είχε πει ότι θυμάται ένα όχημα Λάντα ή Σκόντα, για να καταλήξει στο κόκκινο Σκόντα και οι αρχές να οδηγηθούν στον Μ. Κασίμη. Επίσης, ζήτησε να βρεθούν και να εξεταστούν άλλοι τέσσερις μάρτυρες, που δεν εντοπίστηκαν, ως αγνώστου διαμονής.

Ο συνήγορος Δ. Μπελαντής πρόσθεσε πως ο Δημητρόπουλος, πλησιάζοντας τον τόπο όπου έγινε η απόπειρα, δεν είχε λόγο να δει τον αριθμό του οχήματος που ήταν παράλληλα με το ΙΧ του Γ. Ραφτόπουλου. Στη συνέχεια, αφού πέρασε από δίπλα τους, άκουσε τους πυροβολισμούς. Μετά, ήταν αδύνατο να είδε καθαρά τον αριθμό του αυτοκινήτου των δραστών, αφού έστριψαν γρήγορα από παρακείμενο δρόμο. Εξάλλου, ο συνήγορος Α. Κωνσταντάκης χαρακτήρισε παράδοξη τη συμπεριφορά του Δημητρόπουλου και αμφέβαλλε αν ειδοποίησε την Αμεση Δράση ή κάποια άλλη αστυνομική υπηρεσία.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με μάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν για τις βομβιστικές επιθέσεις που χρεώνονται στον ΕΛΑ και έγιναν σε παμπ της Γλυφάδας, σε Εφορία Θεσσαλονίκης και στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας. Αστυνομικός που υπηρετούσε σ' αυτό κατέθεσε πως πριν και μετά το χτύπημα είχαν επισκεφτεί το τμήμα δυο γυναίκες. Σε δήλωσή του, ο Χ. Τσιγαρίδας επισημαίνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις δραστηριότητες του ΕΛΑ στο διάστημα που ήταν ο ίδιος μέλος, αλλά όχι κοινές ενέργειες του ΕΛΑ με την «1η Μάη». Αναφερόμενος στη βομβιστική ενέργεια στην παμπ «Οσκαρ», τόνισε ότι η οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη δεν είχε καμιά σχέση με τον ΕΛΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ