Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου

Με σύνθημα «Δημοσιογράφοι εν δράσει» ξεκίνησε χτες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Στην εναρκτήρια συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλης Μαθιουδάκης που αναφέρθηκε στους αγώνες των δημοσιογράφων, ενώ την κεντρική εισήγηση την έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο διευθυντής του «Ριζοσπάστη» και μέλος του ΠΓ Δημήτρης Κουτσούμπας. Εκ μέρους της Ενωσης Αντιστασιακών Δημοσιογράφων παραβρέθηκαν οι Νίκος Καραντηνός και Χρήστος Τσιντζιλώνης και ο Γιώργος Μωραΐτης, πρόεδρος της ΠΟΑΟ.

Σε ειδικές ημερίδες του Συνεδρίου θα συζητηθούν τα θέματα: «Πόλεμος και ΜΜΕ: Η μάχη για ασφάλεια και ποιότητα», «Οικοδομώντας αλληλεγγύη για την ισότητα των φύλων», «Παγκοσμιοποίηση: Οι προκλήσεις για τις δημοσιογραφικές ενώσεις», «Ποιότητα, ανεξαρτησία και αρχές δημοσίου συμφέροντος», ενώ θα γίνει ειδική ημερίδα για τον αθλητισμό και τα παγκόσμια ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ