Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Σημαντικά τα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλύμνου, ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της ασυδοσίας των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, ανέδειξε χτες στη Βουλή, με τη συζήτηση Ερώτησής της, η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη. Επισήμανε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού, εξαιτίας της έλλειψης δρομολογίων, για να λάβει ως απάντηση τις ...προθέσεις του υπουργείου Ναυτιλίας να διαπραγματεύεται με τους εφοπλιστές.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Κεφαλογιάννης παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος, σημειώνοντας, όμως, ότι η μόνη λύση που μπορεί να προσφέρει το υπουργείο είναι οι συνεχείς διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες για την ύπαρξη περισσότερων δρομολογίων. Επισήμανε ότι στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά ένα δρομολόγιο. Οσον αφορά στο θέμα της απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας και στην εφαρμογή της σχετικής οδηγίας, τόνισε ότι «έχουμε μια διαμορφωμένη κατάσταση που δεν μπορούμε να ανατρέψουμε. Το κοινοτικό δίκαιο είναι και δίκαιο εθνικό»!

Η Ελπ. Παντελάκη σημείωσε για το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς της ακτοπλοΐας πως «είναι φανερό ότι δεν μπορείτε με την πολιτική σας να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα», αφού με την απελευθέρωση «για να αντιμετωπίσουν οι εφοπλιστές τον ανταγωνισμό πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ασυδοσία».

Ειδικά για το θέμα της Καλύμνου, όμως, επισήμανε ότι υπάρχει «οξύτατο πρόβλημα στην καθημερινή νησιωτική σύνδεση», τονίζοντας: «Επιμένω ότι το πρόβλημα είναι οξύ, γιατί δεν υπάρχει δρομολόγιο κάθε μέρα», αφού «Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο δεν υπάρχει καράβι», μια και «οι εταιρίες έχουν την ίδια μέρα καράβι, γιατί υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός»! Επισήμανε, επίσης, ότι παρέχονται στους ακτοπλόους εφοπλιστές «13 δισ. για τις άγονες γραμμές. Εχουν υποχρέωση να αντιμετωπίζουν την ανάγκη αυτή, δε ζητάμε χάρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ