Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Νεκρώνει» ο Πηνειός

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα κατά της ρύπανσης του ποταμού

Με μεγάλη οικολογική καταστροφή απειλείται ο Πηνειός, το ποτάμι που κάποτε έδινε ζωή στο θεσσαλικό κάμπο και δεν είναι καθόλου υπερβολή να πει κανείς ότι ο Πηνειός «νεκρώνει» εξαιτίας της ρύπανσης.

Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνει στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών και με την οποία ζητά να απαντήσουν τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Πηνειού.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι βιομηχανίες και βιοτεχνίες, όπως τυροκομεία και άλλες ρυπογόνες επιχειρήσεις που λειτουργούν κοντά στον Πηνειό, ρίχνουν ασύδοτες τα απόβλητά τους στο ποτάμι. Δεν υπάρχει μηχανισμός και σύστημα μόνιμου ελέγχου και αυτών ακόμη των περιβαλλοντικών όρων που έχουν τεθεί από την πολιτεία για να δοθεί η άδεια λειτουργίας και το αποτέλεσμα είναι μία εντελώς ανεξέλεγκτη κατάσταση. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα νεκρά ψάρια που επιπλέουν και η ανυπόφορη δυσοσμία που αναδύεται από το ποτάμι. Η έλλειψη οργανωμένων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή - προσθέτει ο Τ. Τσιόγκας - είναι άλλη μια από τις αιτίες ρύπανσης, αφού τόνοι σκουπιδιών εναποτίθενται κοντά στις όχθες του.

Η κατάσταση αυτή - υπογραμμίζει, τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ - κάνει επιτακτική και άμεση την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ