Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεκλογικές εξαγγελίες Καραμανλή

Ηρθε η ώρα του... Καραμανλή να δώσει τις καθιερωμένες προεκλογικού τύπου υποσχέσεις, ότι θα επιταχύνει τους ρυθμούς, ώστε, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων υποδομής, η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει Κέντρο στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Βαδίζοντας στα βήματα των προκατόχων του πρωθυπουργών που σε κάθε αρχή της θητείας τους θυμούνται τη Θεσσαλονίκη και τις ανάγκες της πόλης για έργα υποδομής, ο Κ. Καραμανλής χτες το μεσημέρι μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης δήλωσε: «Στόχος όλων μας είναι η Θεσσαλονίκη να καταστεί το οικονομικό, το εμπορικό Κέντρο, Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι για να γίνει αυτό και «να μην παραμείνει όπως χρόνια τώρα, στη σφαίρα του φανταστικού, χρειάζεται να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, ΥΜΑ - Θ, Ν. Τσιαρτσιώνης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο νομάρχης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι φορέων. Στο επίκεντρό της βρέθηκε, όπως είπε ο πρωθυπουργός, η Εγνατία Οδός και οι κάθετοι άξονές της, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η υποθαλάσσια αρτηρία, οι χώροι στάθμευσης και η ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι. Εργα, τα οποία κανένας πρωθυπουργός δεν παρέλειπε κάθε χρόνο μέχρι τώρα κατά την περίοδο των εγκαινίων της ΔΕΘ να τα εξαγγέλλει. Ο Κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τα έργα αυτά «πρώτης προτεραιότητας», συνδέοντάς τα άμεσα με τη διεκδίκηση της ΕΧΡΟ του 2008. Πρόσθεσε ότι ο νομάρχης και ο δήμαρχος του έθεσαν και μια σειρά άλλα θέματα που αφορούν αντιπλημμυρικά έργα, το πράσινο, τις αναπλάσεις, το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Δηλαδή τις γνωστές πληγές της πόλης που δεν επουλώνονται, λόγω της ανυπαρξίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος από την πολιτεία, αλλά και της ανυπαρξίας μαχητικού πνεύματος διεκδίκησης από την πλευρά της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ανακοίνωσε το νέο ΔΣ της «Εγνατία Οδός ΑΕ», πρόεδρος της οποίας αναλαμβάνει ο Απόστολος Γούλας, μηχανολόγος μηχανικός, καθηγητής του ΑΠΘ. Αμέσως μετά, ξέχασε την κριτική για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των έργων, δήλωσε πως το έργο θα συνεχιστεί με τους ταχείς ρυθμούς που εκτελείται ως σήμερα. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ο άξονας στο σύνολό του να έχει ολοκληρωθεί περί το 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ