Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Με αργούς ρυθμούς προχωρά η δικαστική έρευνα

Με το πόρισμα του ειδικού ανακριτή του ΙΚΑ να αναμένεται τον Ιούλη και με την έναρξη των ανακρίσεων από την Εισαγγελία της Χαλκίδας, εξελίσσεται, με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, η έρευνα για το «ασφαλιστικό σκάνδαλο» στο παράρτημα του ΙΚΑ Χαλκίδας, ύψους 1,5 δισ. δραχμών, του οποίου η αποκάλυψη πριν από λίγο καιρό, συγκλόνισε την Εύβοια.

Σ' αυτό το σκάνδαλο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, εμπλέκεται ένας υπάλληλος του ΙΚΑ (ο Τάσος Κυράνας, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ παραιτήθηκε και από σύμβουλος της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων) επιχειρηματίες, μια φοροτεχνικός και άλλοι. Την παράνομη παρακράτηση χρημάτων από τις καταβολές εισφορών των εργοδοτών, αποκάλυψε σε έλεγχο που διενέργησε ο τότε διευθυντής του Παραρτήματος του ΙΚΑ Χαλκίδας, Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος (παραδόξως) αμέσως μετά την αναφορά του στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ και στο διοικητή του, Μ. Νεκτάριο, μετατέθηκε στο Παράρτημα Αλιβερίου.

Πάντως, το πόρισμα του ειδικού ανακριτή του ΙΚΑ αναμένεται τον Ιούλη, προκειμένου να προστεθούν τα στοιχεία του στον ογκώδη φάκελο της υπόθεσης που έχει ανατεθεί στον Β' ανακριτή Χαλκίδας, Νίκο Ζαγοριανό.

Με δεδομένο ότι οι ανακρίσεις ξεκίνησαν μόλις στις 23 του Απρίλη και μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή είχαν καταθέσει μόνο τρία άτομα (δύο επιχειρηματίες και ένας υπάλληλος του ΙΚΑ) η υπόθεση θα τραβήξει σε βάθος χρόνου, αφού και η διοίκηση του ΙΚΑ (τουλάχιστον η προηγούμενη) δεν έδειχνε να βιάζεται για τη διεκπεραίωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ