Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ
Σε απόγνωση οι πατατοπαραγωγοί

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα των πατατοπαραγωγών της Δυτικής Αχαΐας είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και Τ. Τσιόγκας προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται: «Σε απόγνωση βρίσκονται οι πατατοπαραγωγοί της Δυτικής Αχαΐας βλέποντας την τιμή να κατρακυλάει καθημερινά κάτω από τα 15 λεπτά το κιλό. Το ποσό αυτό δεν καλύπτει παρά μόνο ένα μικρό μέρος από το κόστος παραγωγής, το οποίο αντίθετα από την τιμή πώλησης, κάθε χρόνο αυξάνεται σε ποσοστά πολύ πάνω από το επίπεδο του πληθωρισμού.

Παράλληλα στην κατανάλωση οι τιμές εξακολουθούν να παραμένουν υψηλές και δυσβάσταχτες για τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης. Είναι φανερό πως το ανεξέλεγκτο εμπόριο εκμεταλλεύεται το μόχθο των πατατοπαραγωγών και θησαυρίζει σε βάρος τους.

Για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οι πατατοπαραγωγοί ζητούν:

  • Απόσυρση 10.000 τόνων σε ψυκτικούς θαλάμους στην τιμή των 20 λεπτών ανά κιλό.
  • Κάλυψη των μεταφορικών στις εξαγωγές.
  • Ελεγχο του ανεξέλεγκτου κέρδους των εμπόρων και εξαγωγέων».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό «αν θα αποδεχτεί τις προτάσεις των πατατοπαραγωγών της Δυτικής Αχαΐας ή τι άλλα μέτρα σκοπεύει να πάρει για την προστασία των παραγωγών με δεδομένη την καταστροφική για την αγροτική μας παραγωγή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ