Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Αδιάφορες» οι μειώσεις στα καυσιμα

Περίπου δυο δραχμές το λίτρο φτήνυναν τα καύσιμα σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης! Αυτό είναι όλο κι όλο το όφελος για τον καταναλωτή από τη σημαντική, κατά τα αλλά, αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου που μειώθηκε περίπου 3 δολάρια το βαρέλι τις προηγούμενες μέρες. Η μικρή αυτή μείωση των τιμών, ή καλύτερα η κυβερνητική ανακοίνωση για τη μείωση, είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί προπαγανδιστικά από την κυβέρνηση αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς στο κύκλωμα των καυσίμων (διυλιστήρια, εταιρίες εμπορίας και πρατήρια) για να «αποδείξουν» ότι οι τιμές στη λιανική κινούνται ανάλογα με τις διεθνείς.

Και ενώ είναι διαπιστωμένο πως οι τιμές εκτοξεύονται όταν το αργό πετρέλαιο εμφανίζει ανατιμητικές τάσεις, όταν υπάρχει αποκλιμάκωση δε συμβαίνει το ίδιο. Βέβαια, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι στις επόμενες μέρες, αν συνεχιστεί η πτώση του αργού, οι τιμές στη λιανική θα «πέσουν» περισσότερο. Οσο και όμως και να πέσουν, γεγονός παραμένει ότι οι τιμές λιανικής έχουν διαμορφωθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 83,9 λεπτά το λίτρο, η σούπερ στα 0,893 και το πετρέλαιο κίνησης στα 73,9 λεπτά το λίτρο.

Αύριο Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γ. Σαλαγκούδη, με τους εκπροσώπους των εταιριών εμπορίας και των βενζινοπωλών για θέματα ρύθμισης της αγοράς πετρελαιοειδών. Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, μεταφέρουν ότι στη συνάντηση ο υφυπουργός θα ζητήσει εξηγήσεις γιατί οι μειώσεις στις τιμές δεν περνούν άμεσα στην κατανάλωση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ