Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Συμφέρον των ΕΒΕ η υπερψήφισή του

Κάλεσμα του Κόμματος στους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους για στήριξή του στις ευρωεκλογές

Μια διέξοδο, σε πείσμα των τόσων αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα τελευταία χρόνια, προτείνει το ΚΚΕ στους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, καλώντας τους να πουν «ένα δυνατό ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση των μονοπωλίων». Στην εκλογική του προκήρυξη προς τους ΕΒΕ, το ΚΚΕ ζητά να το ενισχύσουν, επισημαίνοντας ότι είναι το κόμμα που «αγωνίζεται κατά της ΕΕ του ιμπεριαλισμού και υπέρ της Ευρώπης της ειρήνης, των λαϊκών δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού. Υπέρ της ελεύθερης συνεργασίας των χωρών με βάση το αμοιβαίο όφελος».

Απευθυνόμενο στους ΕΒΕ, το ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Μη δείχνεις εμπιστοσύνη σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι η αντίσταση και η ρήξη είναι επικίνδυνη. Μόνο τα δικά τους συμφέροντα κινδυνεύουν. Δείξε με την ψήφο σου αντίσταση, απειθαρχία στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο που είναι αντίπαλος της εργατικής τάξης, της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Δικός σου αντίπαλος».

Αναφερόμενο στις συνέπειες της ένταξης, επισημαίνει ότι «με την απελευθέρωση της αγοράς επιταχύνθηκε η περιθωριοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η καταστροφή πολλών, σε όφελος των πολυκαταστημάτων και των Σούπερ - Μάρκετ. Στην Ελλάδα το λιανικό εμπόριο κυριαρχείται κατά 85% από τα Σούπερ - Μάρκετ. Η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώνεται, χάνονται θέσεις εργασίας». «Ο υγιής και ελεύθερος ανταγωνισμός - συνεχίζει το ΚΚΕ - αποδείχτηκε παραμύθι. Εκείνη που κυριαρχεί είναι η δύναμη των μονοπωλίων», με αποτέλεσμα «το 50% της ελληνικής αγοράς να κατακλύζεται από εισαγόμενα προϊόντα. Οι εξαγωγές καλύπτουν το 35% των εισαγωγών. Το εμπορικό έλλειμμα συνεχώς διευρύνεται». Και καταλήγει: «24 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ είναι αρκετά για να βγουν συμπεράσματα. Μην περιμένεις κάτι καλό. Οι 4 ελευθερίες που κατοχύρωσε το Μάαστριχτ (κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, εργατικού δυναμικού), δεν είναι για σένα».

Στην προκήρυξη του κόμματος προς τους ΕΒΕ, γίνεται επίσης αναφορά στη στάση της ΕΕ στα ζητήματα του πολέμου και όλων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, στη στάση των άλλων κομμάτων απέναντι σε αυτές τις επεμβάσεις και τονίζεται: «Εχεις συμφέρον να προωθηθεί η λαϊκή συμμαχία, που θα κατακτήσει την εξουσία, για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και για να δημιουργηθεί ο δικός σου παραγωγικός συνεταιρισμός που θα σε προφυλάξει από τη δράση των πολυεθνικών».

Τέλος, το ΚΚΕ υπογραμμίζει τις διεκδικήσεις για:

  • Φορολόγηση με βάση τα πραγματικά έσοδα και έξοδα, όπως προκύπτουν από τα παραστατικά στοιχεία που υποχρεωτικά πρέπει να τηρούνται στα βιβλία των μικρομεσαίων, αφού αναγνωριστεί το ελάχιστο αφορολόγητο.
  • Δημιουργία με κρατική χρηματοδότηση υποδομών, δηλαδή Βιοτεχνικά Πάρκα, όπου οι βιοτέχνες θα ασκούν τη δραστηριότητά τους χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στο περιβάλλον, στις κατοικημένες περιοχές.
  • Ενιαίο 48ωρο εβδομαδιαίο ωράριο, Κυριακή αργία, 3 απογεύματα κλειστά για όλα τα καταστήματα, μεγάλα και μικρά, υποχρεωτικά για όλα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ