Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ
Εκανε το μαύρο - άσπρο...

«Να παγιδεύσει την ψήφο των αγροτών θέλει η ΝΔ», επισημαίνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, μετά την επίσκεψη του υπουργού στη Λάρισα

Τα γνωστά κυβερνητικά μέτρα - κοροϊδία για την υφαρπαγή της ψήφου των αγροτών στις ευρωεκλογές επανέλαβε από τη Λάρισα, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Τσιτουρίδης, επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να εξωραΐσει τα καταστροφικά μέτρα της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ. Ο Σ. Τσιτουρίδης προσπάθησε, για μία ακόμη φορά, να παρουσιάσει ως επιτυχία την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, που υπερψήφισε και η ΝΔ και η εφαρμογή της οποίας θα σημάνει την επίσπευση των ρυθμών ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών. Κι όσον αφορά στα μέτρα εξαπάτησης του αγροτικού κόσμου που ανακοίνωσε, είναι τα ίδια που υποσχόταν η ΝΔ ενόψει των εκλογών της 7ης Μάρτη, τα οποία και δεν αλλάζουν την ουσία και τους στόχους της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας «το μαύρο άσπρο προσπαθεί να εμφανίσει η ΝΔ, διά μέσου του υπουργού της Σ. Τσιτουρίδη στα ζητήματα της αγροτικής της πολιτικής. Αυτό είναι το νόημα της επίσκεψής του στη Λάρισα, προκειμένου να παγιδεύσει την ψήφο των αγροτών ενόψει των ευρωεκλογών».

Αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς η ΝΔ συμφώνησε και ψήφισε τη νέα ΚΑΠ, συμφωνεί «με την κατεύθυνση και τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ στον αγροτικό τομέα, όπου κυριαρχούν οι περιορισμοί, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, η "απελευθέρωση" των εισαγωγών, η ασυδοσία των πολυεθνικών που λυμαίνονται τους αγρότες και τους καταναλωτές κλπ.».

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας καλεί τους αγρότες να καταδικάσουν και με την ψήφο τους αυτή την πολιτική εξαπάτησής τους από τη νέα κυβέρνηση, που ποντάροντας στη λεγόμενη «περίοδο χάριτος» προσπαθεί να υφαρπάξει ξανά την ψήφο των αγροτών, τώρα, στις ευρωεκλογές.

«Η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, που είναι συνυπεύθυνο, θα βρουν απέναντί τους την αγροτιά, τόσο στην κάλπη, όσο και στα οδοστρώματα των Εθνικών Οδών», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλογές με τα τρακτέρ στον δρόμο, για καταψήφιση κυβέρνησης και ΚΑΠ(2024-06-07 00:00:00.0)
Με γαλάζιο «μέικ απ»(2004-07-29 00:00:00.0)
Καμία υποταγή στην ΚΑΠ!(2004-05-12 00:00:00.0)
Υπόθεση των ταξικών δυνάμεων η ανασυγκρότηση(2000-06-16 00:00:00.0)
Πανθεσσαλικό αγροτικό συλλαλητήριο(2000-02-08 00:00:00.0)
Ο ενωμένος αγώνας, απάντηση στους διασπαστές(1996-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ