Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ... «ρεαλιστές» της ΚΕΔΚΕ

Την ...ανάγκη «να είμαστε ρεαλιστές» επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), Π. Κουκουλόπουλος, για να πείσει - χωρίς κόπο, είναι η αλήθεια - τα προσκείμενα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ενωσης, ότι θα πρέπει να περιορίσουν τις οικονομικές τους διεκδικήσεις.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του ΔΣ στη Χίο, ο Π. Κουκουλόπουλος προχώρησε σε περικοπή των 159 εκατ. ευρώ που διεκδικούσε μέχρι πρότινος η ΚΕΔΚΕ να αποδοθούν στους δήμους για το 2004 (καθώς υπολείπονται από αυτά που πρέπει να δώσει η κυβέρνηση για τη ΣΑΤΑ και τις λεγόμενες οριζόντιες πολιτικές) στα 50 εκατ. ευρώ. «Ακόμη κι ένα ελάχιστο ποσό να διεκδικήσουμε, κάτι θα έχουμε κάνει», είπε χαρακτηριστικά, πιστός στη μέχρι τώρα τακτική του οργάνου να υποβαθμίζει τα όποια αιτήματα διαμορφώνονται.

Λες και τα χρήματα που επιβάλλεται να διεκδικήσει είναι δικά του. Λες και τα χρήματα αυτά δεν είναι χρήματα των δημοτών. Λες και αποτελούν προσωπική περιουσία του Κουκουλόπουλου και του κάθε άλλου «γαλάζιου» ή «ροζ» Κουκουλόπουλου... Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, η συναίνεση της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ σε ό,τι επιτάσσει η εκάστοτε κυβέρνηση και πάντα σε βάρος των δημοτών είναι το αγαπημένο της σπορ. Και όχι μόνο δε διεκδικούν τα χρήματα που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά βάζουν όλο και περισσότερους φόρους με το πρόσχημα της οικονομικής αυτοδυναμίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ