Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Νέο ΟΧΙ στην εγκατάσταση του Μεταγωγών

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της οδού Αιτωλικού, απάντησαν προχτές το απόγευμα οι κάτοικοι του Ε` Διαμερίσματος Πειραιά στην πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να εγκαταστήσει στην οδό Σαλαμίνας το Τμήμα Μεταγωγών.

Παράλληλα, κατήγγειλαν και τη στάση της δημοτικής αρχής, η οποία, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των κατοίκων, διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης. Τελευταία μάλιστα, ο δήμαρχος, ως προϊσταμένη αρχή των υπηρεσιών του δήμου, έδωσε άδεια για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο, που, μάλιστα, με έγκριση του ΟΣΚ, προοριζόταν για σχολείο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ επιχειρήθηκε η εγκατάσταση του Μεταγωγών στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά οι κινητοποιήσεις των κατοίκων ανάγκασαν τον τότε υπουργό να υποχωρήσει. Στο πλευρό των κατοίκων, βρέθηκε και η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, η οποία εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους και τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής Πειραιά καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Αγίας Σοφίας - Αγίου Δημητρίου του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς τες ως πρωτοφανή κοροϊδία και περιφρόνηση των κατοίκων συνοδευόμενη από πρακτικές τραμπουκισμού της παράταξης της δημοτικής αρχής.

Την τακτική του δημάρχου Πειραιά καταγγέλλει και ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση». Με ανακοίνωσή του, τη χαρακτηρίζει ως «"μνημείο αναξιοπιστίας και περιφρόνησης του λαού", του υπουργού Δημόσιας Τάξης, του δημάρχου και των συμβούλων της παράταξής του». Παράλληλα, καλεί τους κατοίκους να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να περιφρουρήσουν το χώρο και έμπρακτα να καταδικάσουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ