Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΑΪΛΑΝ
Συναυλία και πορεία αλληλεγγύης

Με συναυλία αλληλεγγύης στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, την Πέμπτη, 26 Ιούνη, στις οποίες καλεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης Φορέων και Οργανώσεων που έχει συγκροτηθεί για τη μη έκδοση του Ταϊλάν, συνεχίζονται το επόμενο διάστημα οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στον Κούρδο αγωνιστή, εν αναμονή - τις πρώτες μέρες του Ιούλη - της απόφασης του Αρειου Πάγου για την έκδοσή του ή μη στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταϊλάν συνελήφθη στις 31 Μάρτη, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τρεις Τούρκους, πρώην πολιτικούς κρατουμένους και απεργούς πείνας μέχρι θανάτου, προκειμένου να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει ζητήσει την έκδοση του Ταϊλάν, με κατηγορίες για τις οποίες ωστόσο ο Ταϊλάν έχει δικαστεί ήδη και αθωωθεί.

Στην Επιτροπή Αλληλεγγύης συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους σε Τουρκία και Κουρδιστάν, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, ενώ στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης θα συμμετάσχουν ακόμα η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ