Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επιμένουν στη δίκη αγροτών

Αναβλήθηκε η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης των τεσσάρων παραγωγών της επαρχίας Λαγκαδά που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον τους ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαγκαδά - Αρναίας και της Ομάδας Παραγωγών Ακατέργαστου Καπνού, καθώς και πρόεδρος της «Καπνικής» Θ. Ιορδανίδης.

Εκπροσωπώντας εκατοντάδες παραγωγούς, οι τέσσερις συνεταιριστές επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα και ζήτησαν την παρέμβασή του προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα ποσά υπέρ ΕΛΓΑ που παράνομα τους παρακρατούνταν κατά την καταβολή των επιδοτήσεων.

Το αίτημά τους καθ' όλα νόμιμο, καθώς σε έγγραφό του το υπουργείο Γεωργίας, ανέφερε ότι οι συνεταιρισμοί είχαν την υποχρέωση να μην παρακρατούν ποσά υπέρ ΕΛΓΑ από το 1997. Μάλιστα, με το έγγραφο προτρέπονταν οι δικαιούχοι να χρησιμοποιούν όλα τα νόμιμα μέσα για τη διεκδίκηση των ποσών που τους παρακράτησαν.

Οταν λοιπόν οι παραγωγοί της επαρχίας Λαγκαδά εν έτει 2002 διαπίστωσαν ότι συνεχίζεται η παράνομη παρακράτηση, έκαναν, ανάμεσα στις άλλες τους ενέργειες και παράσταση στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Ακατέργαστου Καπνού της περιοχής Λαγκαδά θεώρησε ότι οι πρωτοβουλίες των παραπάνω παραγωγών τον έθιγαν προσωπικά και υπέβαλε μήνυση σε βάρος τους για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η δίκη τελικά ορίστηκε για το Μάρτη του 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ