Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα αγροτοδικεία συνεχίζονται και πληθαίνουν...

Νέος κύκλος αγροτοδικείων ξεκινά στη Θεσσαλία με κατηγορούμενους αγωνιστές αγρότες που βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δίκιο τους και το ψωμί τους. Χτες, μία βδομάδα μόλις μετά τις ευρωεκλογές, έφτασε σε 15 αγρότες του νομού Λάρισας σχετικό κλητήριο θέσπισμα να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 3 Νοέμβρη 2004 επειδή συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το Φλεβάρη του 2002.

Πρόκειται για αγρότες από τα χωριά Μεγάλο Μοναστήρι, Ελληνικό, Αγναντερή, Νέο Περιβόλι, Βρυότοπο, Κιλελέρ, Τσαριτσάνη, Μικρό Ευίδριο και Αμπελώνα, οι οποίοι κατηγορούνται για «παρακώλυση των συγκοινωνιών» κατά τη διάρκεια μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που είχε γίνει στη νέα και παλιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας - Βόλου.

Συνεχίζοντας τα αγροτοδικεία, η κυβέρνηση της ΝΔ, εντείνει την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων αγροτών, επιχειρώντας, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα. Και οι κλήσεις σε δίκη στάλθηκαν στους Λαρισαίους αγρότες σε μια περίοδο όπου θα ξεκινήσει η εφαρμογή των νέων αντιαγροτικών μέτρων που πάρθηκαν στα πλαίσια της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ, η οποία θα σημάνει την επίσπευση του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Να μην ξεχνάμε πως, ταυτόχρονα, προωθείται και ο νέος τρομονόμος που «χτυπά» καίρια τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες και κατά συνέπεια το δικαίωμα όλων όσοι υποφέρουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική να αγωνίζονται για την ανατροπή της.

Πάντως, η έξαρση των αγροτοδικείων το τελευταίο διάστημα -ακόμα και προεκλογικά έγιναν δίκες σε βάρος δεκάδων αγροτών όπως από την περιοχή Δομοκού Φθιώτιδας αλλά και στην Πελοπόννησο και αλλού - προκαλεί την έντονη αγανάκτηση των αγροτών. Πολύ περισσότερο που διαπιστώνουν την κοροϊδία τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη σημερινή της Νέας Δημοκρατίας, που αρνούνται να σταματήσουν τα αγροτοδικεία με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών για να περάσουν την αντιαγροτική ΚΑΠ. Απαίτηση των μικρομεσαίων αγροτών και του αγωνιστικού αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος και της ΠΑΣΥ είναι, επιτέλους να μπει τέρμα στη βιομηχανία των αγροτοδικείων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ