Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Οι εργαζόμενοι «έδιωξαν» τις κάμερες

Την καθολική αντίδραση των εργαζομένων συνάντησε η προσπάθεια της διοίκησης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη να τοποθετήσει κύκλωμα παρακολούθησης με κάμερες όλων των χώρων του εσωτερικού των νέων εγκαταστάσεων του Οργανισμού στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Χτες το πρωί, επρόκειτο να εργαστούν για πρώτη ημέρα στο νέο κτίριο οι διοικητικοί υπάλληλοι. Ομως, στηριζόμενοι και σε απόφαση του ΔΣ της Ενωσης Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΗΕΑ), αρνήθηκαν να πιάσουν δουλιά, αν πρώτα δεν απομακρύνονταν οι κάμερες. Μπροστά στην αποφασιστική στάση τους, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης αναγκάστηκε να αποδεχτεί το αίτημα, αλλά ζήτησε προθεσμία δύο ημερών προκειμένου οι τεχνικοί να τις απομακρύνουν.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για 65 και πλέον κάμερες που η διοίκηση του ΔΟΛ έχει τοποθετηθεί σε όλους τους χώρους του κτιρίου (κοινόχρηστους και χώρους δουλιάς). Επίσης πρόθεση του ΔΟΛ είναι να καθιερώσει και ειδική ηλεκτρονική κάρτα εισόδου - εξόδου για κάθε εργαζόμενο, που δίνει τη δυνατότητα για συλλογή και αποθήκευση στοιχείων σε βάση δεδομένων.

Με το θέμα ασχολήθηκε χτες και το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), το οποίο αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε στο ελάχιστο την εφαρμογή τέτοιων μέτρων, που, στο όνομα της ασφάλειας, καταπατούν δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ