Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Σταματήστε την παραχάραξη της ιστορίας

Πικετοφορία της ΚΟ Κιέβου του ΚΚ Ουκρανίας έξω από το υπουργείο Παιδείας

Τη μέρα της επετείου της συμπλήρωσης 63 χρόνων από την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης, διάλεξαν οι κομμουνιστές του Κιέβου, αλλά και οι βετεράνοι του αντιφασιστικού πολέμου, για να διαμαρτυρηθούν για την παραχάραξη της ιστορίας στα σχολικά βιβλία.

Οπως αναφέρεται: «στην πικετοφορία που διοργανώθηκε έξω από το υπουργείο Παιδείας κι Επιστημών της Ουκρανίας, κύριο αίτημα ήταν να σταματήσει η διαστρέβλωση της ιστορίας και άμεσα να γίνουν όλες εκείνες οι αλλαγές στα σχολικά βιβλία, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια για το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του σοβιετικού λαού και για να αποδοθεί η πραγματικότητα για την οργάνωση των φιλο-ναζιστών δoσιλόγων, που τώρα παρουσιάζονται, ούτε λίγο, ούτε πολύ ως ..."πατριώτες"»!

«Σε όλο το σοβιετικό λαό η έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου έφερε μεγάλη δυστυχία», δήλωσε ο Πιοτρ Σιμονιένκο, Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, προσθέτοντας: «Μόνο χάρη στο σοσιαλιστικό σύστημα, το οποίο ήταν δομημένο σε διεθνιστική βάση, σφυρηλατώντας την ενότητα της κοινωνίας, ο σοβιετικός λαός κατάφερε να συντρίψει το γερμανικό φασισμό, που ήταν η χολέρα του 20ού αιώνα». Ο Π. Σιμονιένκο σημείωσε επίσης πως οι εθνικιστικές οργανώσεις της χώρας προσπαθούν να αθωώσουν τους δοσίλογους και να διαιρέσουν την Ουκρανία σε δύο ανειρήνευτα στρατόπεδα, την «ανατολική» και «δυτική» Ουκρανία. Ο ηγέτης του ΚΚ Ουκρανίας εξέφρασε την πεποίθησή του πως αυτά τα σχέδια τελικά δε θα περάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ