Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αντιπολεμική κινητοποίηση

Π. Σιμονιένκο: Πολιτικοί ξεπληρώνουν το χρέος τους απέναντι στις ΗΠΑ με το αίμα των παιδιών μας

Να γυρίσει πίσω το ουκρανικό εκστρατευτικό σώμα που βρίσκεται στο Ιράκ, απαίτησαν χιλιάδες κάτοικοι του Κιέβου στις 22 Ιούνη. Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, τουλάχιστον 3 χιλιάδες πολίτες της Ουκρανίας διαδήλωσαν έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας, ζητώντας να επιστρέψουν από το Ιράκ οι Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται εκεί.

Η διαδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας (ΚΚΟυ), του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ουκρανίας (ΣΚΟυ), του Κόμματος των Πρασίνων, της Πανουκρανικής Ενωσης Γυναικών, της Πανουκρανικής Ενωσης Εργατών, άλλων μαζικών οργανώσεων της χώρας.

«Φέρτε τα παιδιά μας από το Ιράκ!», «Οχι στον πόλεμο στο Ιράκ», «Τα παιδιά μας δεν είναι κρέας για τα κανόνια!», ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Να σημειώσουμε ότι από τον Αύγουστο της προηγούμενης χρονιάς στο Ιράκ βρίσκονται 1.600 Ουκρανοί στρατιωτικοί. Σ' αυτό το διάστημα εκεί έχουν σκοτωθεί 6 και τραυματιστεί 20 από αυτούς. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΟυ, του ΣΚΟυ και του «Μπλοκ Γ. Τιμοσένκο», έχουν επανειλημμένα ζητήσει στο Κοινοβούλιο την αποχώρηση από το Ιράκ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Π. Σιμονιένκο, Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΟυ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μαζευτήκαμε εδώ σήμερα για να πούμε "ΟΧΙ" στους πολιτικούς που ξεπληρώνουν το χρέος τους απέναντι στις ΗΠΑ με το αίμα των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ