Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Αμφισβητούν την κατάθεση της Κυριακίδου

Την κατάθεση της Σ. Κυριακίδου αμφισβήτησαν χτες μάρτυρες υπεράσπισης του Αγγ. Κανά και του Κ. Αγαπίου και απέδωσαν τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο σε ζήλια εναντίον του πρώην συζύγου της και στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μάλιστα, ο Κ. Αγαπίου είπε για την Σ. Κυριακίδου ότι δεν είναι μια απλή ψευδομάρτυρας, αλλά συνολικά κατασκευασμένη μάρτυρας από τμήμα των διωκτικών μηχανισμών, ενώ η Ειρ. Αθανασάκη ανέφερε ότι η πρώην σύζυγος του Κανά είναι ένας άνθρωπος που διακατέχεται από φθόνο και με ένα μανδύα αριστερό ήρθε στο δικαστήριο για να τον κατηγορήσει.

Ο Α. Καμπάνης, συνήγορος υπεράσπισης του Χρ. Τσιγαρίδα, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών να αποδέχεται τον ισχυρισμό της Σ. Κυριακίδου ότι αποχώρησε, κατά δήλωσή της, από τον «ΕΛΑ», χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο. Αντίθετα, διαφορετική στάση κράτησε στην περίπτωση του Χρ. Τσιγαρίδα, μη αποδεχόμενο ότι σταμάτησε να συμμετέχει στον «ΕΛΑ» από το 1990. Εχουμε την ίδια κατάσταση μεταξύ κατηγορουμένων που με τα ίδια στοιχεία ο ένας όσον αφορά στη συμμετοχή απαλλάσσεται, ενώ ο άλλος παραπέμπεται, κατέληξε ο Α. Καμπάνης. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Χρ. Τσιγαρίδα πρόσθεσε ότι ο εντολέας του δεν μπορούσε να παραμένει στην οργάνωση μόνο και μόνο για λόγους υγείας, που καθιστούσαν αδύνατη τη συμμετοχή του. Επίσης, ο Α. Καμπάνης είπε ότι ο «ΕΛΑ» δεν είχε ηγεσία, ήταν αποκεντρωμένη οργάνωση και όποια απόφαση ή ενέργεια γινόταν από ένα συγκεκριμένο πυρήνα, γεγονός που επαληθεύτηκε και από την κριτική της «17 Νοέμβρη» στον «ΕΛΑ».

Κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν επίσης ο Μ. Κανάς και η Ι. Κανά, ανίψια του Αγγ. Κανά. Επίσης, για τον Κ. Αγαπίου κατέθεσε ο Αλ. Κουμπής, ο οποίος σημείωσε με νόημα ότι το 1999 συνελήφθη ο Κ. Αγαπίου και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το 2003 ξανασυνελήφθη και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στο ακροατήριο. Τέλος, χτες κατέθεσε η κ. Ευαγγελοπούλου, εκπαιδευτικός, σύζυγος του Χρ. Τσιγαρίδα, και η κ. Χατζιδάκη, πρώην σύζυγος του Χρ. Τσιγαρίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ