Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στον εισαγγελέα για αισχροκέρδεια

Με πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις απειλούνται 7 εταιρίες που λειτουργούν στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι οποίες εντοπίστηκαν από ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης να αισχροκερδούν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠΑΝ), ελεγκτές του υπουργείου - στα πλαίσια των ελέγχων που κάνουν στην αγορά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων - διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων του Αγορανομικού Κώδικα σε καταστήματα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρέπεμψαν 7 εταιρίες στον εισαγγελέα Αγορανομίας (για την επιβολή ποινικών κυρώσεων) και στις Νομαρχιακές Επιτροπές (για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, δηλαδή των προβλεπόμενων προστίμων).

Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, και οι επτά εταιρίες που ελέγχθηκαν στον Αερολιμένα Αθηνών αισχροκερδούσαν με ποσοστά έως και 543%. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι όλες οι εταιρίες παρέβησαν τον Αγορανομικό Κώδικα καθώς πωλούσαν τα τυποποιημένα συσκευασμένα προϊόντα με μεικτό κέρδος 82%-588%, όταν το ανώτατο επιτρεπτό είναι 45%. Ουσιαστικά η υπέρβαση των μεικτών κερδών κυμαινόταν από 37%-543%.

Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι δε διέθεταν αναψυκτικά σε μεταλλικά κουτάκια, στα οποία αναγράφεται ενδεικτική τιμή, αλλά πωλούσαν αναψυκτικά και χυμούς μόνο σε ποτήρια. Με τον τρόπο αυτό υποχρέωναν τους καταναλωτές στην αγορά ακριβότερων προϊόντων.

Επίσης το ΣΔΟΕ εντόπισε στην περιοχή του Κρυονερίου εταιρία που διακινούσε 50 τόνους οπωρολαχανικών χωρίς παραστατικά και κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ