Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Αγριεύει ο πόλεμος συμφερόντων

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004». Ορισμένοι που γνωρίζουν πολύ καλά τα δρώμενα στο Ζάππειο εκτιμούν ότι πολύ σύντομα αναμένεται να ξεσπάσει ανοιχτή κόντρα ανάμεσα σε στελέχη που επηρεάζονται από διαφορετικούς πόλους μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και που επιθυμούν να κερδίσουν πόντους στο μεγάλο... «Ολυμπιακό» φαγοπότι. Αφορμή για να εκδηλωθεί αυτή η κόντρα ήταν η ακύρωση του διαγωνισμού για το Ολυμπιακό Χωριό.

Την ίδια στιγμή οι φήμες περί προσπάθειας ορισμένων να εξωθήσουν σε παραίτηση τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Κ. Μπακούρη οργιάζουν και μάλιστα συνοδεύονται από αυτές για τη σύσταση υπουργείου Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να διεκδικεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρ. Φούρας. Παράλληλα, πολλά στελέχη διαρρέουν ήδη ότι σκέφτονται το ενδεχόμενο της παραίτησής τους, γιατί «η υπόθεση διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αυτό συζητήθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής υπό την προεδρία της υπουργού Πολιτισμού Ελ. Παπαζώη και εκφράστηκαν φόβοι, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την ΟΕΟΑ, για καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι συζητήθηκαν επίσης ο νέος διαγωνισμός για το Ολυμπιακό Χωριό και το Πολυδύναμο Κέντρο στο Φάληρο.

Χτες επίσης έγινε και η καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο της προχτεσινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΕΟΑ. Θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι προσλήψεις στελεχών, το γραφείο της ΟΕΟΑ στη Θεσσαλονίκη και το Μάστερ Πλαν (Κατευθυντήριο Σχέδιο) της εταιρίας. Συγκεκριμένα, οριστικοποιήθηκε η διαδικασία των προσλήψεων για τα στελέχη της ΟΕΟΑ, που ως γνωστό δίνει τη δυνατότητα στον διευθύνοντα σύμβουλο να αποφασίζει ο ίδιος για απ' ευθείας προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό, που όμως δε θα μπορούν να ξεπερνούν το 5% του συνολικού αριθμού του προσωπικού της εταιρίας. Οσον αφορά το Μάστερ Πλαν, η γενική πρόοδος των εργασιών της ΟΕΟΑ κρίνεται θετική και εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της ΟΕΟΑ είναι οι τομείς της Φιλοξενίας, των Αθλημάτων, η Ασφάλεια, οι Μεταφορές και ο Εθελοντισμός (πρόκειται να συσταθεί Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων).

Νέες προτάσεις

Η βουλευτής της ΝΔ Ελσα Παπαδημητρίου, μιλώντας χτες στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων, είπε ότι το Ολυμπιακό Χωριό δεν πρέπει να κατασκευαστεί στους Θρακομακεδόνες, επειδή η περιοχή βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού της 7ης Σεπτέμβρη και πρότεινε ως εναλλακτική χωροθέτηση το χώρο της Γεωπονικής στη Δυτική Αθήνα. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του νομάρχη Αθήνας Θ. Κατριβάνου και του δημάρχου Δ. Αβραμόπουλου. Πρέπει να σημειωθεί ότι επίσημα η ΝΔ συμφωνεί με την επιλογή των Θρακομακεδόνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις για το Ολυμπιακό Χωριό (2001-06-21 00:00:00.0)
Πέντε προσφορές για τα ραδιοτηλεοπτικά (2000-05-31 00:00:00.0)
Σε ιδιώτες ο χώρος του ιπποδρόμου (2000-03-30 00:00:00.0)
Ικανοποιημένη δηλώνει η «Αθήνα 2004» (2000-01-26 00:00:00.0)
Συμφώνησαν στη σύμβαση για Φάληρο και Ιππόδρομο (2000-01-15 00:00:00.0)
Αμερικανο-ισραηλινή «μάχη» για την ασφάλεια των αγώνων! (2000-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ