Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ζητείται απόδειξη...

«Οταν τα πάσης φύσεως καταναλωτικά δάνεια αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Οταν μία στις επτά εταιρίες του Χρηματιστηρίου βρίσκεται στο "κόκκινο" λόγω χρεών. Οταν χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας. Είναι φανερό ότι η ευημερία των αριθμών, την οποία επικαλούνται οι κυβερνώντες, μόνο στην πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν αντιστοιχεί...

...Η σημερινή κυβέρνηση έκανε πρωταθλητισμό στις αρνητικές διαπιστώσεις για την οικονομία, ως αξιωματική αντιπολίτευση. Προεκλογικά υποσχόταν εισοδηματική ενίσχυση των νοικοκυριών, αλλά και μείωση της ανεργίας με στήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Ηρθε η ώρα να αποδείξει ότι το εννοούσε...» (Κύριο άρθρο - ΤΑ ΝΕΑ)

Προειδοποιήσεις

«Τα δάνεια των νοικοκυριών ανέρχονται σε 44,5 δισεκ. ευρώ (27,5% του ΑΕΠ), ποσό σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ. Βέβαια, η αύξηση της πιστωτικής επέκτασης των νοικοκυριών ανησυχεί την ΤτΕ, η οποία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως για κινδύνους αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων από ορισμένα νοικοκυριά στην περίπτωση που τα επιτόκια κινηθούν ανοδικά. Σημειώνεται ότι το 70% των δανείων των νοικοκυριών είναι κυμαινόμενου επιτοκίου και εφόσον αυξηθούν τα επιτόκια οι μηνιαίες δόσεις θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους δανειολήπτες». (Το ρεπορτάζ στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Ανησυχίες

«Είναι προφανές ότι η υπερχρέωση των νοικοκυριών θα οδηγήσει σύντομα χιλιάδες δανειολήπτες στην αδυναμία εξόφλησης των υποχρεώσεών τους. Αυτοί θα αποτελέσουν τον "πυρήνα" δημιουργίας της νεότερης γενιάς προβληματικών δανείων, τα οποία όμως θα σχετίζονται με επιχειρηματικές δραστηριότητες (όπως συνέβη με τα πανωτόκια των προηγούμενων δεκαετιών), αλλά με τη στεγαστική και καταναλωτική πίστη». (Κύριο άρθρο - ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ