Παρασκευή 30 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Φιέστα «κλειδώματος» και επίδειξη ισχύος

Συστοιχίες «πάτριοτ», φρεγάτες, άνδρες του Λιμενικού, του Στρατού, της Αεροπορίας, των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), συμμετείχαν στο «Κλείδωμα» (Lock Down) της Ολυμπιακής Εγκατάστασης του Κανόε Καγιάκ στο Ελληνικό. Μία διαδικασία που θύμισε περισσότερο επίδειξη ισχύος σε μία στρατοκρατούμενη περιοχή, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Βουλγαράκη, του υφυπουργού, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Φώτη Νασιάκου.

Η εγκατάσταση αυτή, όπως και ένας μεγάλος αριθμός των υπολοίπων Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, πέρασε χτες από έλεγχο όλων των παραπάνω εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να είναι έτοιμη για χρήση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, στόχος ήταν να μην υπάρξει οποιαδήποτε απειλή (π.χ. ύπαρξη βόμβας) στους χώρους. Στο τέλος της διαδικασίας, όλοι οι χώροι κλειδώνονται και φυλάσσονται από την Αστυνομία.

Η «φιέστα του κλειδώματος», σε μία προσπάθεια «επίδειξης» της τεχνολογίας και της ψυχολογικής πίεσης, ξεκίνησε από την είσοδο, με «θύματα» τους δημοσιογράφους. Εκεί, οι αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο του πούλμαν, που μετέφερε τους δημοσιογράφους για την κάλυψη του ρεπορτάζ και που σημειωτέον ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία. Στη συνέχεια, και για να κάνουν την «πρόβα τζενεράλε» των τεσσάρων νέων μαγνητικών πυλών, που είναι εγκατεστημένες εκεί, στην είσοδο των θεατών, άφησαν 110 άτομα να περιμένουν περίπου 20 λεπτά για να μπουν στην εγκατάσταση. Υπήρξαν, βέβαια και περιπτώσεις που τους ανάγκασαν να βγάλουν οτιδήποτε μεταλλικό είχαν επάνω τους (π.χ. ζώνες, βέρες) αφού ενεργοποιούσαν τα συστήματα συναγερμού.

Κατά τη διαδρομή, εξηγούσαν πως δεν πρόκειται για επίδειξη αλλά για πραγματική διαδικασία και έδειχναν περήφανα τις συστοιχίες των «πάτριοτ» που ήταν δίπλα στην εγκατάσταση. Αργότερα, οδήγησαν τους εκπροσώπους του Τύπου στα σημεία όπου τα σκυλιά των ΤΕΕΜ ερευνούσαν τους χώρους, πριν σφραγιστούν, ενώ οι άνδρες των ΟΥΚ έκαναν την εμφάνισή τους πριν βρεθούν στο βυθό του υγρού στίβου. Παράλληλα, άνδρες της Αστυνομίας είχαν αναλάβει την έρευνα των υπονόμων, μήκους 15 χιλιομέτρων, «για να είναι όλα "καθαρά"».

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το χτεσινό «Lock Down» σπεύδοντας συγχρόνως να τονίσει ότι απομένουν λίγες μέρες, «ώστε να ξεκινήσουν και επισήμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με όλα όσα έχουμε κάνει σε πλήρη εφαρμογή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκρούσεις και «ετοιμοπόλεμοι Πάτριοτ» (2013-01-30 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την ανάπτυξη «Πάτριοτ» (2013-01-09 00:00:00.0)
Ανακοινώνουν ανάπτυξη της «αντιπυραυλικής ασπίδας» (2010-04-22 00:00:00.0)
Ρέκβιεμ για τους Ολυμπιακούς αγώνες (2004-08-15 00:00:00.0)
Το σχέδιο αστυνομοκρατίας βαίνει καλώς... (2004-06-12 00:00:00.0)
Στο κρατητήριο με εφτά άνδρες γιατί ήταν μουσουλμάνα (1997-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ