Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ανέλαβε το «Ευρωπαϊκό Σώμα Στρατού»

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ανέλαβε από χτες τη διοίκηση της διεθνούς δύναμης ασφαλείας στο Αφγανιστάν, η μονάδα με 360 στρατιώτες και αξιωματικούς που προέρχονται από πέντε ευρωπαϊκά κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ...

Η μονάδα, που ονομάζεται «Ευρωπαϊκό Σώμα Στρατού («Eurocorps») θα αντικαταστήσει τους Καναδούς αξιωματικούς που στελεχώνουν το επιτελείο της δύναμης, ασκώντας τα σχετικά καθήκοντα κατά το επόμενο εξάμηνο. Στη μονάδα συμμετέχουν αξιωματικοί από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία.

Κατά το BBC η ανάληψη της διοίκησης γίνεται ενώ ολοένα αυξάνονται οι επικρίσεις για την έλλειψη νατοϊκής βοήθειας στην αστυνόμευση του Αφγανιστάν καθώς επίσης, ότι δεν έχουν ακόμα αφιχθεί στην Καμπούλ νατοϊκά στρατεύματα που θα έπρεπε να έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα προστασίας και φρούρησης, ενόψει των εκλογών του Οκτώβρη.

Τέλος, δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν ενώ ένας ακόμη στρατιώτης τραυματίστηκε στην περιοχή Γκάζνι, περίπου 250 χιλιόμετρα νότια της Καμπούλ, από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι «εντείνουν τις επιθέσεις τους ενόψει των προεδρικών εκλογών της 9ης Οκτώβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ