Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εκπαιδεύεται η παλαιστινιακή αστυνομία

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να μεταβούν στην Αίγυπτο οι πρώτοι 45 Παλαιστίνιοι αξιωματικοί της αστυνομίας προκειμένου να εκπαιδευτούν για να αναλάβουν τον έλεγχο της ασφάλειας της Λωρίδας της Γάζας μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αιγυπτιακή ηγεσία έχει καταφέρει να έρθει σε μια «κατ' αρχήν» συμφωνία τόσο με την Παλαιστινιακή Αρχή όσο και με τη «Χαμάς», έτσι ώστε να επικρατήσει ηρεμία μετά την ισραηλινή αποχώρηση.

Επίσης, διέρρεε ότι το Κάιρο δέχτηκε την ισραηλινή πρόταση να αναλάβει τον έλεγχο της μεθορίου Γάζας - Αιγύπτου υπό 4 όρους: να αποχωρήσει πλήρως ο ισραηλινός στρατός από τη Λωρίδα, να δεσμευτεί ότι δε θα ξαναεισέλθει σε αυτήν, να λειτουργούν ελεύθερα τα σύνορα, το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Λωρίδας, και, τέλος, να δημιουργηθεί σύνδεση ανάμεσα στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο ισραηλινός στρατός προχωρούσε σε ένα νέο πλήγμα. Ισραηλινό ελικόπτερο εκτόξευσε ρουκέτες σε περιοχή έξω από τη Ράφα, με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ