Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Το «Νέο Εθνικό Κόμμα» κατέβασε... ρολά

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.--

Διαλύεται το κόμμα που εγκαθίδρυσε το απάνθρωπο ρατσιστικό καθεστώς Απαρτχάιντ κυβερνώντας επί 48 χρόνια τη Νότια Αφρική. Ο πρόεδρος του Νέου Εθνικού Κόμματος Μάρτινους Βαν Σάλκγουϊκ (που διατελεί σήμερα υπουργός Περιβάλλοντος και Τουρισμού) ανακοίνωσε τη διάλυση της παράταξης εντός των επόμενων μηνών και την προσχώρηση του ίδιου και άλλων στελεχών στο... Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC)!

Η εξέλιξη έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον Πρόεδρο της Ν. Αφρικής Τάμπο Μπέκι λίγο μετά τη δημοσιοποίησή της σε σύνοδο στελεχών του Νέου Εθνικού Κόμματος στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων, η ειδική συμφωνία μεταξύ του Νέου Εθνικού Κόμματος και του ΑΝC, θα επιτρέπει στα μέλη του πρώτου να αποκτήσουν και την ιδιότητα μέλους του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου. Εάν πάντως και οι επτά βουλευτές που εξέλεξε (μετά δυσκολίας στις τελευταίες γενικές εκλογές) το Νέο Εθνικό Κόμμα προχωρήσουν στην κοινοβουλευτική πτέρυγα του ANC, τότε η κυβερνώσα παράταξη θα διαθέτει 286 (περίπου 71%) στο 400μελές νοτιοαφρικανικό Κοινοβούλιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ