Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Μπαράζ επιθέσεων

ΚΑΡΑΤΣΙ.--

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 42 τραυματίες είναι ο απολογισμός διπλής βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Καράτσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της τοπικής αστυνομίας και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και μόλις μια μέρα μετά από μία ακόμη βομβιστική επίθεση έξω από γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στο κέντρο της πακιστανικής πρωτεύουσας όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Οσον αφορά την επίθεση της Κυριακής, τα περισσότερα θύματα ήταν φοιτητές της Ισλαμικής Σχολής, οι οποίοι σύχναζαν στο εστιατόριο αυτό - οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε δύο μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένες έξω από εστιατόριο που βρίσκεται δίπλα σε αστυνομικό τμήμα και θρησκευτική σχολή. Κατά τις πακιστανικές αρχές αποκλείεται ανάμειξη της «Αλ Κάιντα», ενώ τόνισε ότι πρόκειται για επίθεση φυλετικής βίας.

Τέλος, σε έντονη διαμαρτυρία προχώρησε η κυβέρνηση του Πακιστάν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το βρετανικό BBC, όσον αφορά σε μυστική επιχείρηση του FBI, όπου το σχέδιο ήταν η «πλαστή απόπειρα» δολοφονίας του πρέσβη του Πακιστάν στον ΟΗΕ Μουνίρ Ακράμ. Η Ισλαμαμπάντ χαρακτήρισε την επιχείρηση παράδοξη με την οποία «σαστίζει» ο νους του ανθρώπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πακιστανικού ΥΠΕΞ και αναρωτιέται, πώς είναι δυνατόν να μη χρησιμοποιηθεί «αμερικανικός στόχος» και να θέσουν τη ζωή του Ακράμ σε κίνδυνο, για να «αποκαλυφθούν» οι δράστες που προσπάθησαν μέσω δύο θρησκευτικών ηγετών να ξεπλύνουν χρήματα και να αγοράσουν μεταφερόμενο πύραυλο προκειμένου να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον του πακιστανού πρέσβη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ