Τετάρτη 11 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο κρούσμα αυταρχισμού στο Ναύπλιο

Αλλο ένα δείγμα αυταρχισμού και καταστολής, σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, στο Ναύπλιο, σε μια προσπάθεια να εκφοβηθεί οποιαδήποτε μορφή και φωνή αντίστασης. Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα, στις 8.30 το απόγευμα και ενώ στο Κολυμβητήριο του Ναυπλίου προπονείται η Εθνική Ομάδα Πόλο των ΗΠΑ, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας, του Τμήματος Ναυπλίου, για εξακρίβωση στοιχείων, τρία μέλη της Οργάνωσης Αργολίδας της ΚΝΕ, που λίγη ώρα πριν είχαν αναρτήσει πανό, με αφορμή τις εκδηλώσεις για το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Ο αξιωματικός υπηρεσίας και διοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας, δήλωσε σε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Αργολίδας του ΚΚΕ, που παρέστη για να διαμαρτυρηθεί, ότι έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα για την ύπαρξη 5 υπόπτων νεαρών ατόμων, στο χώρο μπροστά από την Πανεπιστημιακή Σχολή Ναυπλίου κοντά στο Κολυμβητήριο. Σπεύδοντας να εξακριβώσει την ταυτότητα των... υπόπτων, διαπίστωσε ότι στο χώρο αυτό βρίσκονταν «μόνο» τρία άτομα, τα οποία και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και αφέθηκαν ελεύθερα, λίγο αργότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ζητήθηκαν τα στοιχεία των τριών νέων, δηλώθηκε ότι είναι μέλη της ΚΝΕ, ενώ ο αξιωματικός υπηρεσίας χαρακτήρισε το γεγονός άλλη «μια υπόθεση ρουτίνας».

«Χρησιμοποιούν κάθε μέσο εκφοβισμού της νεολαίας και του λαού, για να μη διεκδικούν, να μην αγωνίζονται, να μην εναντιώνονται στις αποφάσεις της άρχουσας τάξης και των φερεφώνων της. Δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγούνται στο Τμήμα Ασφαλείας, μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για εξακρίβωση στοιχείων. Η αυξημένη... ευαισθησία των αστυνομικών αρχών, είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών εντολών, που έχουν στόχο να εκφοβίσουν και να καταστείλουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης», επισημαίνει η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της. Και καταλήγει: «Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας δεν είναι τρομοκράτης, ούτε ύποπτος τρομοκρατικών ενεργειών. Διακινεί ιδέες και όχι βόμβες. Αγωνίζεται με τη φωνή της και τη συνεπή στάση της, για τα δικαιώματά της. Τουλάχιστον ακόμα, κανένας νόμος, δεν απαγορεύει τη δημόσια δήλωση πολιτικών θέσεων και τη διάδοσή τους. Αλλά, όπως είναι φανερό, αυτό ενοχλεί κάποιους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ