Τετάρτη 11 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία αναμένεται να δημιουργήσει σήμερα στους οδηγούς που πρόκειται να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας, η προπόνηση για το αγώνισμα της Ποδηλασίας Δρόμου.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή περιλαμβάνει τις εξής οδούς (σημείο εκκίνησης και τερματισμού η Πλατεία Κοτζιά): Αθηνάς, Σταδίου, Αιόλου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), Λ. Αλεξάνδρας, Ιπποκράτους, Ακαδημίας, Κανάρη, Πατριάρχου Ιωακείμ, Ηροδότου, Σπευσίππου, Γλύκωνος, Ξανθίππου, Κλεομένους, Ρογκόκου, Σαρανταπήχου, Παλιγγενεσίας, Κόνιαρη, Μ. Μερκούρη, Αναπήρων Πολέμου, Σουηδίας, Ι. Γενναδίου, Βασ. Σοφίας, Βασ. Αμαλίας, Δ. Αρεοπαγίτου, Απ. Παύλου και Ερμού. Ετσι, θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις 14:00 έως τις 19:30 στην Αθηνάς (από Σοφοκλέους έως Λυκούργου) και από τις 16:15 μέχρι 19:00 στους παραπάνω δρόμους όπου θα κινηθούν οι ποδηλάτες, με εξαίρεση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, θα διακοπεί η κυκλοφορία (16:00 - 19:30) και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση από τις 15:00 έως τις 19:30, στην Πεσματζόγλου (μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου) και στη Σοφοκλέους (μεταξύ Σταδίου και Αθηνάς).

Ακόμα, ο ΟΑΣΑ έχει προγραμματίσει αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας. Από τον ΟΑΣΑ διευκρινίζεται ότι οι τροποποιήσεις στις συγκοινωνίες σήμερα θα ισχύσουν από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 7 μ.μ. Η Ολυμπιακή λεωφορειακή γραμμή Χ14 Σύνταγμα - ΟΑΚΑ, δε θα λειτουργήσει στις 14 και 15 Αυγούστου και τα λεωφορεία της θα εκτελούν δρομολόγια στις Ολυμπιακές γραμμές Χ12 Δέλτα Φαλήρου - ΟΑΚΑ (μέσω Λεωφ. Συγγρού) και Χ15 Πανόρμου - ΟΑΚΑ.

Ο ΟΑΣΑ έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα και χάρτες για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, ενώ σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί και το πληροφοριακό κέντρο «185», που παρέχει πληροφορίες σε πέντε γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά).

  • Σήμερα, θα επιστρέψει η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αθήνα, μέσω του Μαραθώνα. Η φλόγα θα διασχίσει τους δρόμους των Δήμων: Μαραθώνα, Ν. Μάκρης, Ραφήνας, Παλλήνης, Γέρακα, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Μελισσίων, Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Λυκόβρυσης, Ν. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Μενιδίου, Α. Λιοσίων, Καματερού, Αγ. Αναργύρων, Ιλίου, Πετρουπόλεως, Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Πειραιά.

Ετσι, κατά τις ώρες 06:55 σήμερα έως 22:00, σταδιακά θα πραγματοποιηθεί απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων αλλά και διακοπή της κυκλοφορίας από τους δρόμους που θα περάσουν οι Λαμπαδηδρόμοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ