Τετάρτη 11 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«Σκουπίζουν» ανθρώπους!

Χιλιάδες αστυνομικοί συλλαμβάνουν ή απομακρύνουν όσους χαλάνε την «ωραία εικόνα» της πόλης...

«Πλούσια» ήταν η «σοδειά» των κρατικών υπηρεσιών που έχουν αναλάβει την απομάκρυνση όσων θεωρούνται «ενοχλητικοί» για την «καλή εικόνα» της πόλης, δηλαδή τοξικομανών, αστέγων και μικροπωλητών από κεντρικά σημεία της Αθήνας. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η δραστηριότητα αυτή, που έχει ξεκινήσει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων από τον περασμένο Μάη, συνεχίστηκε και τον Ιούλη. Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική πολιτεία προσπαθεί να κρύψει «κάτω από το χαλί», όσους η ίδια έχει στείλει στο περιθώριο της κοινωνίας. Μάλιστα, στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όσοι προσάγονται για έλεγχο στα αστυνομικά τμήματα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα ως ύποπτοι!

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα «πραγματοποιήθηκαν 11.271 έλεγχοι γενικά, προσήχθησαν 1.112 «ύποπτα» άτομα. Η απόδειξη ότι όντως οι 1.112 ήταν ύποπτοι είναι ότι από αυτούς - όπως λέει το ίδιο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης - συνελήφθησαν μόνο οκτώ άτομα και μάλιστα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών...

Στο... πρόγραμμα αυτό έχουν διατεθεί 2.015 αστυνομικοί τάξης με τη μορφή πεζών περιπολιών, αλλά και δυνάμεις ασφαλείας για την «αντιμετώπιση» του προβλήματος των ναρκωτικών. Στη δεύτερη περίπτωση συμμετείχαν 200 αστυνομικοί, ενώ «πραγματοποιήθηκαν 1.150 έλεγχοι γενικά, προσήχθησαν 92 ύποπτα άτομα και συνελήφθησαν 22».

Οι πλατείες που ελέγχονται συστηματικά είναι, μεταξύ άλλων, οι πλατείες Συντάγματος, Φιλικής Εταιρίας, Εθνικής Αντίστασης, Κλαθμώνος, Ρηγίλλης, Ελευθερίας, Ομόνοιας, Κάνιγγος, Δεξαμενής, Εργατικής Πρωτομαγιάς, Τρούμαν, Μεγάλης του Γένους Σχολής, Πεδίον του Αρεως κ.ά. Τα πάρκα: Συγγρού, Ευαγγελισμού, Εθνικός Κήπος κ.ά., όπως και οι οδοί Β. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Μιχαλακοπούλου κ.ά.

Ανάλογη... δραστηριότητα έχουν αναπτύξει το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης, η Δημοτική Αστυνομία και η διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Από 434 μεικτά κλιμάκια στα οποία συμμετείχαν 434 αστυνομικοί, 496 δημοτικοί αστυνομικοί, 217 υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, 310 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και 93 του υπουργείου Ανάπτυξης, ελέχθησαν μικροπωλητές σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Οι τελευταίοι είναι κυρίως οικονομικοί πρόσφυγες που έχουν αναπτύξει αυτή τη δραστηριότητα για να βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί. Συνολικά τον περασμένο μήνα δεσμεύτηκαν σε 118 περιπτώσεις διάφορα είδη όπως «σι ντι», είδη ένδυσης και αλλά μικροαντικείμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ