Τετάρτη 11 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Οι φιέστες δεν κουκουλώνουν τα προβλήματα

Απαντώντας σ' όσους έσπευσαν να αξιώσουν να μη γίνει η χτεσινή εκδήλωση, για να μην αμαυρωθεί, δήθεν, η εικόνα της Ελλάδας, ο Γιώργος Μαυρίκος, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση, σημείωσε:

«Προχωρήσαμε σ' αυτή τη συγκέντρωση, γιατί στον τόπο αυτό γνωριζόμαστε σχεδόν όλοι!

Προχωρήσαμε γιατί αυτή είναι η πραγματική Ελλάδα. Με τα προβλήματα για το λαό. Με την ακρίβεια για τους εργαζόμενους, με τις απολύσεις, τις εργασιακές σχέσεις "λάστιχο" και την ανεργία για τους πολλούς. Με τα αμύθητα κέρδη για τους λίγους. Με την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί είναι που μαυρίζουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Αυτοί είναι που με τις φιέστες προσπαθούν να κουκουλώσουν τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Αυτοί είναι που μαύρισαν τη ζωή στις χαροκαμένες οικογένειες.

Σε δύο μέρες, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων μερικές εκατοντάδες γιάπηδες, διευθυντές της "Coca-Cola", στελέχη της "Adidas", της "Νike" και άλλων πολυεθνικών, μεγαλοκατασκευαστές και έμποροι, διαπλεκόμενοι πολιτικοί και μιζαδόροι θα φουσκώνουν σαν τα κοκόρια από ψευτο-υπερηφάνεια.

Ξέρετε γιατί θα κοκορεύονται;

Για τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν από την περιουσία του ελληνικού λαού. Για τα δισεκατομμύρια που τσέπωσαν οι ίδιοι από τις μίζες και τα υπερκέρδη. Για τη ληστεία που θα ακολουθήσει επί σειρά ετών μετά την Ολυμπιάδα. Για τις "αρπαχτές" που κάνουν. Για τις πλουσιοπάροχες, τις "χλιδάτες" διακοπές που κάνει ο κοσμοπολίτικος αυτός συρφετός με τον ιδρώτα άλλων. Πρόκειται για κηφήνες. Για παράσιτα που τριγυρνούν ολόχρονα από κράτος σε κράτος, από πόλη σε πόλη και λεηλατούν πλουτοπαραγωγικές πηγές, όνειρα και ελπίδες των φτωχών χωρών.


Την ίδια ώρα, στα σπίτια των 13 νεκρών εργατών θα υπάρχει θλίψη. Στα σπίτια των 240 τραυματισμένων θα ξεχειλίζει η στεναχώρια, η πίκρα και η αγανάκτηση.

Θέλουμε να ξέρουν οι συγγενείς και οι φίλοι των εργατών αυτών ότι θα είμαστε μαζί τους. Θα στηρίξουμε τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν. Θα απαιτήσουμε να στηθεί μια μαρμάρινη Στήλη μέσα στο ΟΑΚΑ στη μνήμη των νεκρών, που θα θυμίζει τις εγκληματικές ευθύνες της μεγαλοεργοδοσίας. Θα υπογραμμίζει τις ευθύνες των κυβερνήσεων. Θα αποκαλύπτει την υποκρισία του αστικού κράτους και των λεγόμενων θεσμών του, αφού με τη δική τους κάλυψη "την έβγαλαν καθαρή" οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων».

Και κατέληξε σημειώνοντας ότι το ΠΑΜΕ θα εντείνει αποφασιστικά τον αγώνα για τις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Θα συγκρουστεί με τον ΣΕΒ και τις κυβερνήσεις. Θα πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές του για να τιμωρηθούν. Θα τονίζει τα πολιτικά στοιχεία αυτής της προσπάθειας. Θα βοηθήσει ώστε όλα τα Συνδικάτα να προτάξουν τις διεκδικήσεις για τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζόμενων στους κλάδους τους. Θα αποκαλύπτει τις ευθύνες της κρατικοδίαιτης ΓΣΕΕ, που «κάνει την πάπια» και ρίχνει τις ευθύνες στους εργαζόμενους.

Σημείωσε ότι το ΠΑΜΕ απαιτεί να προστατευτούν και οι αθλητές από το ντοπάρισμα, που τους σπρώχνουν οι πολυεθνικές, χαιρέτισε τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και έστειλε τον ταξικό χαιρετισμό της ελληνικής εργατικής τάξης ειδικά στους αθλητές της Κούβας και κάθε χώρας που αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ