Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΘΗΝΑ 2004
Πόλεμος ανακοινώσεων για τον Ηλιάδη

Sportidea

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει σχετικά με την καταγωγή του «χρυσού Ολυμπιονίκη στο τζούντο» Ηλία Ηλιάδη. Μια μέρα μετά την επιτυχία του αθλητή, δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» έκανε λόγο ότι ο αθλητής είναι καθαρά Γεωργιανός και «ελληνοποιήθηκε» με αρωγό τον προπονητή, μετά από υιοθεσία του από τον προπονητή του Νίκο Ηλιάδη, προκειμένου να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας.

Μάλιστα, αποκαλύπτεται ότι το πραγματικό του όνομα είναι Ζβιανταούρι και είναι εξάδελφος του Ζούραμπ Ζβιανταούρι που κατέκτησε την Τετάρτη το χρυσό στα 90 κιλά του τζούντο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο αθλητής κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του μετά την επιτυχία είχε παραδεχτεί το γεγονός ότι ο Ηλιάδης είναι Γεωργιανός.

Από την πλευρά της, για κατευθυνόμενες και ψευδείς πληροφορίες κάνει λόγο η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, σχετικά με τις πληροφορίες για την καταγωγή και την πραγματική ηλικία του χρυσού ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη. Με ανακοίνωση της ΕΟΦΤ, τονίζεται πως ο νεαρός τζουντόκα είναι διατεθειμένος να υποβληθεί μέχρι και σε εξέταση DNA, ώστε να ταυτοποιηθεί η δηλωμένη ηλικία του.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο αναφέρει: «Κάποιοι ανεύθυνοι, μια τέτοια ιστορική ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και για το τζούντο ειδικότερα, με κατευθυνόμενες και ψευδείς πληροφορίες προσπαθούν να την αμαυρώσουν και παράλληλα να υποβιβάσουν την επιτυχία του ΕΛΛΗΝΑ πρωταθλητή, Ηλία Ηλιάδη του Νικολάου. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο νιώθει υποχρεωμένη να προφυλάξει τον αθλητή της, ο οποίος πριν από δύο 24ωρα σήκωσε ψηλά όλη τη χώρα που αγαπάει και υπηρετεί ως αθλητής, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο. Καταδικάζει όσους ανυπόγραφα προσπαθούν να μειώσουν την ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ