Τρίτη 24 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΗΝΑ 2004
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ

Sportidea

Για άλλη μία μέρα, τα βλέμματα των φίλων των Ολυμπιακών Αγώνων, επικεντρώνονται στο στίβο. Στο ΟΑΚΑ θα δώσουν σήμερα το παρών και θα αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έξι αθλητές: στα 200 μέτρα, στο μήκος και στο έπταθλο καθώς και μία αθλήτρια στα 1.500 μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάσος Γκούσης και ο Παναγιώτης Σαρρής θα αγωνιστούν στις προκριματικές σειρές των 200 μέτρων (10:20). Οι Ελληνες δρομείς, στη δεύτερη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα προσπαθήσουν να κάνουν την πρώτη τους διάκριση και να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Από την άλλη, τρεις άλτες, θα διεκδικήσουν ακόμα και τις ισάριθμες θέσεις στον τελικό του μήκους (19:45). Ο 22χρονος Λούης Τσάτουμας, ο 31 ετών Δημήτρης Φιλίνδρας και ο 24χρονος Δημήτρης Σερέλης είναι υποψήφιοι για να βρεθούν στον τελικό του αθλήματος. Παράλληλα, σήμερα, συνεχίζει τις προσπάθειές του στο δέκαθλο, ο Πρόδρομος Κορκίζογλου με τα 110 μέτρα μετ' εμποδίων (09:00), τη δισκοβολία (10:00), το άλμα επί κοντώ (13:00), τον ακοντισμό (19:30) και τα 1.500 μέτρα (23:05). Στο αγώνισμα των 1.500 μέτρων, στα προκριματικά, θα αγωνιστεί η Κωνσταντίνα Εφεντάκη, στην πρώτη της Ολυμπιακή συμμετοχή.

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ: Με τρεις ελληνικές συμμετοχές, συνεχίζονται σήμερα οι αγώνες του Κανόε Καγιάκ. Πιο συγκεκριμένα, στις 08:30 στην πρώτη προκριματική σειρά (κούρσα 18) του Καγιάκ, ο Απόστολος Παπανδρέου θα δοκιμάσει να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Τον ίδιο στόχο έχει και ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, στο μονό κανό σπριντ στην πρώτη προκριματική σειρά και στην 19η κούρσα, που έχει και πιο υψηλό ηθικό από τους προηγούμενους καθώς ήδη έχει περάσει στα ημιτελικά του μονού κανό στα 1.000 μέτρα. Παράλληλα, μισή ώρα αργότερα, η Αθηνά - Θεοδώρα Αλεξοπούλου, θα δοκιμάσει να κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια στην παρθενική της Ολυμπιακή συμμετοχή στην πρώτη προκριματική σειρά του Καγιάκ (κούρσα 24, 09:40).


Sportidea

ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Τη νίκη επί του Αιγύπτιου Αχμέντ Ισμαΐλ, θα διεκδικήσει σήμερα στις 22:00 ο Ηλίας Παυλίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής, αγωνίζεται στα προημιτελικά της κατηγορίας των Ελαφρών Βαρών στα 81 κιλά και με ενδεχόμενη επικράτηση θα περάσει στα ημιτελικά του αθλήματος. Πάντως, ο Ηλιάδης, προέρχεται από μία άνετη νίκη επί του Αλί Ισμαΐλοφ από το Αζερμπαϊτζάν με 32 - 17.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Απέναντι σε 23 δίδυμα θα αγωνιστούν σήμερα (19:30) το αντίστοιχο ελληνικό που απαρτίζεται από τις Ελευθερία Φτούλη, 23 χρόνων και Χριστίνα Θαλασσινίδου, 34 χρόνων. Στην τέταρτη συνεχόμενη Ολυμπιακή συμμετοχή, η Θαλασσινίδου ελπίζει σε μία διάκριση μαζί με τη Φτούλη, παρόμοια του φετινού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου είχαν κατακτήσει την 3η θέση. Η «μάχη» γίνεται στα πλαίσια του προκριματικού του ελεύθερου προγράμματος ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Την Αυστραλία θα αντιμετωπίσουν οι Ελληνίδες πολίστριες στα πλαίσια των ημιτελικών του αθλήματος (17:00).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική ομάδα των ανδρών, περνάει στους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά. Ετσι, με αντίπαλο την Κροατία, ελπίζει σε ένα θαύμα, όπως η πρόκριση στα ημιτελικά του αθλήματος. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16:30.


Sportidea


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ