Τρίτη 24 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΗΝΑ 2004
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Εντονη κριτική στην πολιτική των ΗΠΑ

Μπορεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί προεκλογικά τη συμμετοχή του Ιράκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, διαφημίζοντας πως απελευθέρωσε τους Ιρακινούς, όμως οι ίδιοι οι αθλητές και οι προπονητές της ιρακινής αποστολής συνεχίζουν να αποκαλύπτουν τα εγκλήματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε βάρος του λαού τους.

Αλλο ένα τέτοιο χαστούκι στον «απελευθερωτικό πόλεμο» των ΗΠΑ και των Ευρωαμερικάνων ιμπεριαλιστών δόθηκε χτες από τη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει του σημερινού ημιτελικού αγώνα ποδοσφαίρου (9 μ.μ. στο Καυταντζόγλειο), στον οποίο η ιρακινή ομάδα, που αποτελεί την έκπληξη της διοργάνωσης, αντιμετωπίζει την Παραγουάη και διεκδικεί την είσοδό της στον τελικό.

Ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ιράκ, Αντνάν Χαμάντ Μαζίντ, σημείωσε πως είναι πολύ σημαντική για το ηθικό του λαού του η νικηφόρα πορεία της ομάδας. «Χαίρονται με κάθε νίκη μας και ελπίζω να προσεύχονται για μας», είπε. Και πρόσθεσε πως, δυστυχώς, εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα, ο λαός δεν πανηγυρίζει όπως θα ήθελε τις νίκες που έχει σημειώσει η ομάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση που βρίσκεται ο αθλητισμός στη χώρα του, σημείωσε πως αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην προετοιμασία. «Από τον πόλεμο και μετά δύσκολα μιλάμε για τη ζωή, πώς να μιλήσουμε για τον αθλητισμό; Ακόμη και οι μετακινήσεις στη χώρα γίνονται με δυσκολία», ανέφερε.

Ενώ κληθείς να απαντήσει αν η ομάδα του Ιράκ αποτελεί σύμβολο της «ελευθερίας» δήλωσε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για σύμβολα ελευθερίας από τη στιγμή που υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση στη χώρα και ξένος στρατός. Δυστυχώς στις σημερινές συνθήκες δεν μπορείς να διαχωρίσεις τον αθλητισμό από την πολιτική», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ