Τρίτη 24 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΗΝΑ 2004
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - ΣΤΙΒΟΣ
Κούρσα ... αέρας

Ο τερματισμός της κούρσας της ...μιας ανάσας

Eurokinissi

Ο τερματισμός της κούρσας της ...μιας ανάσας
«Με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια» έχει αποφανθεί ο λαός μας και ο ...πολύς Μόρις Γκριν πρέπει να το έμαθε πλέον. Το Σάββατο, με αρκετή δόση αλαζονείας, προσκαλούσε τους πάντες «αύριο στο πάρτι μου», όπως έλεγε, αναφερόμενος στην κούρσα των 100 μέτρων. Ομως, εντός ταρτάν μετράνε τα έργα, όχι τα λόγια. Οι αντίπαλοι δεν είναι WADA (όπου τους «κοροϊδεύεις» και δεν περνάς από έλεγχο...). Ο συμπατριώτης του λοιπόν Τζάστιν Γκάτλιν κέρδισε το χρυσό με χρόνο 9,85. Δεύτερος κατατάχτηκε ο Πορτογάλος (πρώην Νιγηριανός) Φράνσις Ομπικουέλου, με χρόνο 9,86 (ρεκόρ Ευρώπης) και τρίτος - πάνω στο νήμα - ο Γκριν, με 9,87. Στα ...αξιοσημείωτα είναι ότι η πρώτη τετράδα (τη συμπληρώνει ο Κράουφορντ, με 9,89) έκανε χρόνο κάτω από 9,90... Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης ανέφερε: «Είχα πει ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη κούρσα. Δεν περίμενα να νικήσω. Ο χρόνος μου είναι πολύ καλός και θα μπορούσε να είναι καλύτερος αν δεν είχα τερματίσει με τα χέρια ανοιχτά. Είναι οι πιο εντυπωσιακοί αγώνες που έχω μετάσχει ποτέ».

Στη σφυροβολία την πρωτιά κατέκτησε ο Ούγγρος Αντριαν Ανους, με βολή στα 83,19 μέτρα. Δεύτερος ήταν ο Ιάπωνας Κόχι Μουροφούσι, με 82,91 μ. και τρίτος ο Λευκορώσος Ιβάν Τίκον, με 79,81 μ. Στο ύψος ο Σουηδός Στέφαν Χολμ με 2,36 μέτρα - στην πρώτη του μάλιστα προσπάθεια - στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης. Τρεις άλτες, οι Χεμινγουέι, Νιέτο (ΗΠΑ) και Μπάμπα (Τσεχία), πέρασαν τα 2,34 μ. Ομως ο Χεμινγουέι και ο Μπάμπα πήραν, αντίστοιχα, αργυρό και χάλκινο, λόγω καλύτερης προσπάθειας (στις ισοβαθμίες μετρούν σε ποια προσπάθεια - 1η, 2η, 3η - τα καταφέρνει ο αθλητής).

Οπως στο Σίδνεϊ, έτσι και τώρα, το χρυσό στο μαραθώνιο πήγε στην Ιαπωνία. Αυτή τη φορά - στην κλασική διαδρομή - πρώτη τερμάτισε η Μιζούκι Νογκούτσι, σε 2.26.20. Δεύτερη ήταν η Κάθριν Ντερέμπα (Κένια), που θεωρούνταν από τα φαβορί για τη νίκη, με 2.26.32 και τρίτη η Αμερικανίδα Ντίνα Κάστορ, με 2.27.20. Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Πόλα Ράντκλιφ (Βρετανία), εγκατέλειψε. Η Νογκούτσι, περιχαρής, δήλωσε: «Προσπάθησα να τρέξω στο δικό μου ρυθμό. Χαίρομαι για μένα και την Ιαπωνία. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός στον τερματισμό αλλά και σε όλη τη διαδρομή».

Το Σάββατο η Ιουλία Νεστερένκο από τη Λευκορωσία ήταν η νικήτρια των 100 μ. στις γυναίκες αφού πρώτευσε με 10,93 αφήνοντας πίσω της την Αμερικανίδα Λόρι Γουίλιαμς με 10,96 και τρίτη την Βερόνικα Κάμπελ από την Τζαμάικα με 10,97.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ