Τρίτη 24 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΗΝΑ 2004
Μεγάλες συγκινήσεις στα ομαδικά αθλήματα

Η εθνική ομάδα πόλο
Η εθνική ομάδα πόλο
Το ελληνικό πόλο ζει μεγάλες στιγμές, καθώς και τα δύο αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών φιγουράρουν στα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά. Και στα άλλα ομαδικά αθλήματα όμως τα πράγματα εξελίσσονται για τις εθνικές μας ομάδες από το καλό στο καλύτερο, αφού οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στην οκτάδα.

ΠΟΛΟ: Και τώρα... τελικό

Στην αρχή οι παίκτες της εθνικής ανδρών εξασφάλισαν το εισιτήριο για την εξάδα του, επικρατώντας των Αυστραλών με σκορ 10 - 9, στο παιχνίδι του Σαββάτου και ισοφαρίζοντας την επιτυχία της 6ης θέσης στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1996. Χτες ολοκλήρωσαν την επιτυχία τους, επικρατώντας της Ιταλίας με 6-4 και σφράγισαν το εισιτήριο για απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τους Ιταλούς.

Εκεί όπου από την Κυριακή βρίσκονται και οι γυναίκες της εθνικής που πήρε πανάξια και σπουδαία πρόκριση με νίκη 7- 4 επί της Ρωσίας, στην αναμέτρηση της Κυριακής. Με τα κορίτσια της Εθνικής, «να παίζουν σαν άντρες» και να καθηλώνουν από την αρχή την ομάδα της Ρωσίας, πέτυχαν εύκολη νίκη με μεγάλη διαφορά. «Χρόνια το θέλαμε αυτό. Η χαρά μου δεν περιγράφεται με λέξεις. Θέλουμε και μπορούμε να ανεβούμε ακόμα ψηλότερα», δήλωσε η Ευτυχία Καραγιάννη, μετά το τέλος του αγώνα.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Με Αργεντινή στα προημιτελικά

Από τη μεγάλη νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο
Από τη μεγάλη νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο
Με ευκολία νίκησε και η Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ, την ομάδα της Αγγόλα, με 88 - 56, το Σάββατο το βράδυ, περνώντας στους 8 της διοργάνωσης. Το παιχνίδι όπως αναμενόταν εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με την Αγγόλα να προηγείται μόνο στην αρχή με 9-7. Χτες παρά τη νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο με 78-58 δεν άλλαξε κάτι για την εθνική μας, ώστε να πάρει την πρόκριση κατευθείαν για τα ημιτελικά και πλέον στους οκτώ θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή.

Νίκη για την Ελλάδα στο μπάσκετ, πέτυχε και η Εθνική γυναικών, επικρατώντας της Ιαπωνίας με σκορ 93 - 91, πετυχαίνοντας έτσι την πρόκριση στους 8 του Ολυμπιακού τουρνουά. Ενα παιχνίδι που κρατούσε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό, με την Ευανθία Μάλτση να πετυχαίνει τρίποντο, στα 40", διαμορφώνοντας το 91- 87 και να δείχνει το δρόμο για τη νίκη, ενώ όπως δήλωσε μετά τη λήξη, «Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου».

ΒΟΛΕΪ: Επόμενος αντίπαλος η Ρωσία

Ανεπανάληπτες στιγμές χάρισαν στους Ελληνες φιλάθλους και οι παίκτες της Εθνικής βόλεϊ, νικώντας την ομάδα της Γαλλίας στον αγώνα του Σαββάτου, με 3-2 σετ και περνώντας στα προημιτελικά. Χτες η εθνική μας, μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι, ηττήθηκε από τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες του Σίδνεϊ Σερβία/Μαυροβούνιο με 3-2 σετ. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν ότι το δεύτερο σετ κράτησε 41` και έληξε με νίκη των Σέρβων με 38-36. Τα υπόλοιπα σετ είχαν ως εξής (με πρώτη την Ελλάδα): 25-21, 13-25, 25-23, 12-15. Ετσι μετά από αυτή την εξέλιξη η εθνική μας κατέλαβε την τρίτη θέση στον όμιλο και πλέον θα αγωνιστεί στα προημιτελικά με τη Ρωσία.

Μέσα στα ευχάριστα και τρεις αποτυχίες...

Αντίθετα με τους άνδρες, η Εθνική Γυναικών βόλεϊ, γνώρισε την ήττα από την ομάδα της Ιταλίας, χάνοντας την 9η μέρα της διοργάνωσης, με 3-0 σετ. Παρά το γεγονός ότι δεν πήραν το παιχνίδι - κάτι που ήταν αναμενόμενο- έπαιξαν με αξιοπρέπεια με σκορ στα σετ 25-19, 25- 19 και 25- 22, υπέρ της Ιταλίας. Οπως δήλωσε ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Τάκης Φλώρος «έχουμε μια πικρία που δεν περάσαμε στην 8άδα. Οχι από το σημερινό παιχνίδι, γιατί ακόμα και αν υπερβάλαμε εαυτούς, δεν ξέρω αν κερδίζαμε, αλλά στους αγώνες με Κορέα και Ιαπωνία».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ηττα και για την Εθνική γυναικών χάντμπολ στο παιχνίδι με την Ουκρανία, το Σάββατο, με σκορ 29- 20 υπέρ της Ουκρανικής ομάδας. Η ελληνική ομάδα, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε, δεν κατάφερε να επικρατήσει των αντιπάλων της, που από την αρχή, έδειξαν πιο συγκροτημένες και δεν έπαψαν να προηγούνται καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ανάλογη τύχη είχε και η εθνική ανδρών στο χάντμπολ, που έχασε από την Ουγγαρία, με 26- 22, με αποτέλεσμα στο επόμενο παιχνίδι να αντιμετωπίζει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ