Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Προβληματίζονται» για το ύψος των δανείων!

Κύκλος επαφών με τους εμπορικούς τραπεζίτες

Το ασφαλιστικό σύστημα των τραπεζοϋπαλλήλων, οι πρόσφατες κυβερνητικές ρυθμίσεις για τα πανωτόκια και τα τραπεζικά δάνεια προς τα νοικοκυριά είναι στην ατζέντα της συζήτησης ανάμεσα στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) και το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Οι σχετικές βολιδοσκοπήσεις ξεκίνησαν χτες και αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας «προβληματίζεται» για τις επιπτώσεις που θα έχει στο τραπεζικό σύστημα η συνεχιζόμενη έκρηξη των δανείων προς τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα των καταναλωτικών δανείων. Στο πλαίσιο αυτό «μαζεύουν» τις εκτιμήσεις των τραπεζιτών για το ύψος των «επισφαλών απαιτήσεων» και τις γενικότερες επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο τραπεζικό σύστημα από το ενδεχόμενο κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας ή από μια αύξηση των επιτοκίων. Αποτελεί δε κοινό μυστικό ότι η έκρηξη στα καταναλωτικά δάνεια είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής λιτότητας και της «απελευθέρωσης» των δανείων, που έγινε πραγματικότητα και με τη συμμετοχή της ΤτΕ.

Οι συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις για τα «πανωτόκια» έχουν να κάνουν με τη σχετική εγκύκλιο που έχει ακόμα στα σκαριά το υπουργείο Οικονομίας και η οποία αναμένεται να είναι κομμένη και ραμμένη σύμφωνα με τις αξιώσεις των τραπεζιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ