Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Προσκλητήριο αγώνα

Κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού

Σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για τη διεκδίκηση του δίκιου τους καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζονται, το ένα μετά το άλλο, το τελευταίο διάστημα, σε όλες, σχεδόν, τις καλλιέργειες. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της, η ΕΟΑΣΝΛ αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σιτοπαραγωγοί, καθώς τα προϊόντα τους μένουν απούλητα στις αποθήκες, οι ντοματοπαραγωγοί, που γίνονται θύματα των εκβιασμών των μεγαλοβιομηχάνων, και οι ροδακινοπαραγωγοί, που πούλησαν σε εξευτελιστικές τιμές.

Η ΕΟΑΣΝΛ αφού τονίζει ότι μέσα σ' αυτό το άσχημο πολιτικό περιβάλλον έρχονται πολύ χειρότερα για μεγάλες καλλιέργειες, όπως βαμβάκι και καλαμπόκι, και άλλες μικρότερες, υπογραμμίζει: «Το πώς φτάσαμε σ' αυτή την κατάσταση έχει να κάνει με τις πολιτικές ενσωμάτωσης στην ΕΕ, τους όρους και τις συνθήκες, τις επιπτώσεις από τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ και τη διεύρυνση με τις νέες 10 χώρες- μέλη της ΕΕ. Πρόκειται δηλαδή για πολιτικές που ακολουθήθηκαν από χρόνια και που ως τέτοιες στρατηγικές επιλογές ενισχύθηκαν το ίδιο σταθερά και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα και από τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΣΥΔΑΣΕ-ΓΕΣΑΣΕ-ΠΑΣΕΓΕΣ, που αντί να οργανώσουν αγώνες έκαναν "βοηθητικές" προτάσεις στις κυβερνήσεις για μικροδιορθώσεις».

«Λύσεις - καταλήγει - δεν υπάρχουν μέσα σ' αυτά τα πλαίσια. `Η θα τα πάρουν τζάμπα, όπως ακριβώς επιδιώκουν με ή χωρίς μικρομπαλώματα για πιο ενισχυμένους ελέγχους στις εισαγωγές, ή θα κάνουμε νέους όρους και πλαίσια κάτω από την επίδραση της δύναμης που μόνο οι μαζικοί και σωστά προσανατολισμένοι αγώνες μπορεί να δώσουν. Αυτό είναι το "εργαλείο" που υπολογίζουν βιομήχανοι- κυβερνήσεις κλπ. και σ' αυτό θα δώσει όλες της τις δυνάμεις η ΕΟΑΣΝΛ.

Η ΕΟΑΣΝΛ απευθύνεται σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και τους καλεί να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Ετοιμότητα για να πάρουμε στα χέρια μας τα μόνα δοκιμασμένα όπλα που φέρνουν αποτέλεσμα. Τους νέους μεγάλους μαζικούς και ενωτικούς αγώνες εμπλουτισμένους με τα πολιτικά συμπεράσματα που όλοι βγάλαμε από τις εξελίξεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι σε Λάρισα και Κοζάνη (2017-05-27 00:00:00.0)
Στο Κιλελέρ στις 15 Μάρτη! (2009-03-06 00:00:00.0)
«Πλαγιοκοπούν το αγροτικό κίνημα»! (2008-12-11 00:00:00.0)
Αγώνας με σαφές περιεχόμενο και προοπτική (2003-01-12 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή (2002-02-27 00:00:00.0)
Καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση (2001-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ