Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Απαιτούν μεγάλες ενισχύσεις

Η μείωση της τουριστικής κίνησης το 2004 στην Ελλάδα σταθεροποιείται στο 5%, σύμφωνα με τον Σ. Ανδρεάδη, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που από χτες ενισχύθηκε και με την Ενωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων, μετατρεπόμενος σε έναν «πρώτης γραμμής» εκπρόσωπο του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου. Βασικό αίτημα του ΣΕΤΕ στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν φυσικά να συμπεριλάβει η κυβέρνηση στο νέο «αναπτυξιακό νόμο» διάταξη για οικονομικά και πολεοδομικά κίνητρα για την ουσιαστική ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού δε δίστασαν, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει «σε κατάλληλες ρυθμίσεις» αλλά και για να προσδώσουν «κοινωνικό μανδύα» στις απαιτήσεις τους, να αναφερθούν στις συνέπειες από την πτώση του τουρισμού στους εργαζόμενους! Η φετινή πτώση, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, μείωσε τις θέσεις εργασίας κατά 20.000, ενώ πολλοί εργαζόμενοι δε θα συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα για να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας. Καμία αναφορά δεν έγινε ωστόσο στις «μεσαιωνικές» σχέσεις εργασίας που επιβάλλουν οι μεγαλοξενοδόχοι και στη μερική «μαύρη» εργασία, λόγω της οποίας πολλοί εργαζόμενοι δε θα δικαιούνται το επίδομα.

Ο ΣΕΤΕ έθεσε και την απαίτηση για μεγαλύτερη «συνεργασία» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κυρίως σε σχέση με το νέο μεγάλο φαγοπότι που ετοιμάζει η «αμαρτωλή» ΕΤΑ ΑΕ. Επιπρόσθετα, στήριξαν τον υπουργό Τουρισμού επικρίνοντας τις συναρμοδιότητες υπουργείων στα τουριστικά ακίνητα και στα κονδύλια προβολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ